Savremena žena

Direktno.rs [ Izvor: Elite Readers ]

29. 05. 2020. 09:07 2

Iskoristila karantin: Završila 20 kurseva

Dok je većina odmarala u samoizolaciji, jedna mlada žena sa Filipina je za mesec dana završila 20 onlajn kurseva i dostigla svetsku slavu zbog učinka.

Paula Mendoza je proteklih mesec dana provela u samoizolaciji, pošto joj je bilo dosadno rešila je da se prijavi na nekoliko onlajn kurseva koje su organizovali prestižni univerziteti širom sveta, kako piše "CNN".

Posle samo mesec dana Paula (28) je uspešno završila čak 20 kurseva i dobila je svoje diplome.

Mnogi se pitaju, kako je ovo uopšte moguće?

U intervju za "CNN" Mendoza je objasnila da je želela da stekne nove veštine i znanja. Svakodnevno je sebi postavljala nov zadatak da tog dana završi po jedan kurs, zato je skoro svaki dan naporno radila i učila.

- Imala sam naviku da učim od podneva od svitanja, prosto nisam mogla da legnem da spavam ako nisam ispunila cilj koji sam zacrtala tog dana. Svi kursevi su bili zanimljivi i nije mi bilo teško da ih završim za dan, ali za jedan kurs mi je trebalo čak dva dana - rekla je Paula.

Za vreme pandemije, Mendoza je iz svog skromnog doma pohađala predavanja koja su nudili prestižni univerziteti poput Univerziteta Vharton u Pensilvaniji, Univerzitet u Kaliforniji i još 12 drugih prestižnih škola koje su organizovale besplatne internet kurseve.

Kako biste dobili doplomu da ste završili kurs morali ste da pređete sva predavanja, odradite nekoliko testova, napišete seminarski rad i položite finalni ispit.

Paula se nada da će mnogi slediti njen primer i iskoristiti ovu fantastičnu ponudu besplatnog obrazovanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati