Savremena žena

Direktno.rs [ Izvor: Ordinacija.hr ]

18. 05. 2020. 07:06 0

Ceo život nosite pogrešan brushalter? Nađite vašu veličinu

Do danas nijedna studija nije potvrdila da nošenje pogrešnog brushaltera može na razvoj razvoj ozbiljnih bolesti, ali brushalter koji steže ili ne podržava dobro težinu grudi može uzrokovati bol, zato je važno odabrati pravilnu veličinu i oblik kako ga ne bismo osetili na telu. Brushalteri koje nosite celi dan bi trebalo da budu pamučni, svetle boje i ugodni, kako bi grudi "disale".

- Materijali moraju da budu ugodni i udobni za svakodnevno nošenje jer dozvoljavaju koži da diše. Svaka žena bi trebalo sama da zna u čemu se najbolje oseća, bilo da se radi o čipkastom vešu ili "basic" modelu koji pristaju ispod svake odeće - objašnjavaju stručnjaci iz prodavnica donjeg veša i savetuju kako bi mlade devojke trebalo da nose brushaltere bez žičane potpore, koji imaju male umetke u korpama ili topove. Starije žene često biraju modele sa žičanom potporom kako bi malo podigle grudi i oblikovale ih. Ipak, životna dob nije merilo, pa je važno nositi brushalter koji ženi odgovara.

- Najveća greška je pogrešan odabir veličine brushaltera, a ona utvrđuje dubinu korpi, opseg i dužinu naramenica (bretela). Ako žena nosi pogrešnu veličinu nijedan od ovih parametara neće biti dobar. Druga greška je pogrešna veličina korpi, kojih je puno i svaka odgovara određenom obliku grudi. Svima savetujem da uzmu vremena i isprobaju nekoliko modela pri kupovini, a osoblje u prodavnici će uvek rado pomoći znanjem i savetima - zaključuju stručnjaci.

Uputi za merenje veličine:

A: grudni opseg

B: podgrudni opseg

Određivanje prave veličine brushaltera:

Najpre odredimo osnovnu veličinu, koja se temelji na podgrudnom opsegu B.

Merimo preko leđa u visini leđnog izreza i napred ispod grudnog nabora. Tako dobijemo osnovne veličine: 65, 70, 75, 80, 85 i tako dalje. Određene su tako da odgovaraju i opsegu 2 centimetra manjem i 2 centimetra većem od označenog. To znači da na primer veličina 80 odgovara izmerenom opsegu 78-82 centimetra ispod grudi.

Potom izmerimo grudni opseg A. Krojački metar postavimo preko leđa u visini leđnog izreza (na mestu gde se brushalter obično zakopčava) pa preko grudnih bradavica do grudne kosti – do udubljenja među grudima.

Tu meru potom uporedimo s ranije izmerenim opsegom ispod grudi: ako je grudni opseg veći od potgrudnog opsega za 12-14 centimetara, verojatno odgovaraju korpe A,

- ako je veći za 14-16 centimetara, korpe B,

- ako je veći za 16-18 centimetara, korpe C,

- ako je veći za 18-20 centimetara, korpe D,

- ako je veći za 20-22 centimetara, korpe E, odnosno,

- ako je veći za 22-24 centimetara, korpe F. 

Ako je, dakle, opseg pod grudima 80 centimetara, a grudni opseg između 96 i 98 centimetara, najverojatnije odgovara brushalter s oznakom veličine 80C.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati