Savremena žena

Direktno.rs

01. 04. 2022. 09:00 1

Naočare za sunce na sahrani? Neprimereno, ovako treba

Najveća dilema svake žene kad stane ispred ogledala je šta da obuče, ali postoji mesto koje podrazumeva da se ispoštuje na poseban način, pa je i neodlučnost vezana za garderobu veća. Reč je o sahranama.

Kada se spremate da odete na sahranu emotivno ste iscrpljeni i niste raspoloženi da tražite po ormanu šta da obučete. Kada se pitate, a šta tačno treba da se nosi, krenite u potragu za kombinacijom koja je udobna i prikladna za ovakav događaj.

Šta je prikladno da se nosi?

Većina sahrana podrazumeva standardan kodeks oblačenja koji obavezuje na tamnu odeću. Takođe nije priklado da nosite ono što je iznad kolena, majice koje otkrivaju ramena i one sa velikim izrezom.

Ovo je poželjno da uzmete u obzir:

Poželjno je da ponesete jaknu koja ima džepove kako biste u nju stavili maramice, koje će vam biti od velika važnosti u ovom slučaju. Savetuje se da obujete udobne i ravne cipele u kojima možete dugo da stojite i malo da šetate. Ako ipak želite da izgledate dobro uvek možete da ponesetete šešir ili ešarpu kao aksesoar, samo vodite računa da je ovaj detalj suptilan i da neće smetati vama i onima oko vas.

Ono što je poželjno da izbegavate:

Iako je dobro poznato da treba da izbegavate svetle boje, druge odevne predmete koje je bitno odmah otpisati su iscepana odeća, kratka odeća koja otkriva mnogo kože i bilo šta sa velikim deholteom. Takođe nije baš primerno da nosite veliku torbu, pošto one mogu da smetaju ljudima oko vas.

Ovo nije prava prilika da sijate sa napadnim nakitom, ako ipak želite da nosite nešto od nakita najbolje je opredeliti se za neki mali privezak oko vrata. Ono što bi isto trebalo da izbegavate su naočare za sunce, iako vam je prirodno da ih ponesete ako je sunčan dan, smatra se nepristojnim da ih nosite za vreme ove ceremonije.

Da li uvek morate da nosite crno?

Dobro je poznat običaj da se na sahrane nosi crna odeća, ali ako niste u prilici da nosite crninu sasvim je pristojno da se obučete u neke tamnije nijanse poput teget plave ili braon. Bilo je slučajeva da ožalošćena porodica naglasi da je poželjno da oni koji izlaze na groblje dođu u šarenoj garderobi, kako bi se proslavio nečiji život i izbegla tuga.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati