Savremena žena

26. 02. 2020. 10:15 0

Selfi kojim je Džej Lo raspametila, VIRALNI IZAZOV za mame

Mame širom sveta dele selfije u kupaćem inspirisane nedavnom slikom Dženifer Lopez. Poenta je da se slavi telo žena koja su rađale.

Pošto je latinodiva okačila selfi u belom dvodelnom kupaćem u kojem se vidi njeno zategnuto telo, prema pisanju CNN-a, mnoge mame na Instagramu su se ugledale na nju odnosno to im je motiv da i one vežbaju.

- Ako Džej Lo pored posla i porodice uspeva da radi vežbe i da održava svoje telo možemo to i mi – napisala je Maria Kang, osnovačica fitnes pokreta „Mama, nema izgovora“.

- Nisam slavna osoba. Ne dobijam milion ponuda da glumim u Holivudskim filmovima i ne izlazim sa zgodnim sportistima. Ipak, odgovorna sam prema sebi i prestanite da pravdate svoju neaktivnost. Ako Džej Lo to može mogu i ja, ako može hiljade mama možete i vi! – Napisala je Kang i okačila selfi sa heštegom #jlochallenge.

Sada majke različitih godina dele fotografije uz haštag #jlochallenge, dokazujući kako se "pozitivnost tela" ne odnosi na savršene mišiće, već na odgovornost i prihvatanje nedostataka.

Vieng Harvey (37) je jedna od hiljada žena koje su učestvovale u ovom izazovu.

"Koliko god je bilo teško da slikam ovu fotografiju i podelim je sa svetom ... treba da se suočimo s tim. Svi možemo biti kritični prema sebi i po ceo dan da razmišljamo šta nam se na našem telu ne sviđa i šta bismo promenili. Ali postoji momenat kada treba da prihvatimo sebe onakvim kakvi jesmo u svim oblicima i sa svim nedostacima. Biram da volim svoje telo jer je rodilo dvoje zdrave i prekrasne dece i jer je prošlo kroz velike promene", napisala je 37-godišnja majka.

Druga mama koja je učestvovala u izazovu napisala je:

- Ako Dženifer Lopez to može, možemo i mi. Bez obzira na godine, veličinu ili oblik, možemo biti zdrave. Ovo telo ima 32 godine i rodilo je troje divne dece i preživelo operaciju slepog creva. Vežbanje i aktivnost spasili su mi život.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati