Savremena žena

Direktno.rs [ Izvor: Večernji list ]

22. 02. 2020. 10:46 0

Da li ste znali? Ovih 7 stvari možete prati u veš mašini

Mnogi ne mogu ni da zamisle život bez mašine za veš, a i zašto bi? Ovi uređaji pravo su olakšanje za svako domaćinstvo, ali mnogi možda još nisu u potpunosti iskoristili sve opcije koje nudi.

Ako vam nije palo na pamet ili se niste usudili, ovo su stvari koje i te kako možete da perete u mašini za veš:- Torbe za kupovinu, posebno one od platnenih materijala, dobro je imati i koristiti ih umesto plastičnih kesa, koje plaćate u supermarketima, a koje pritom zagađuju okolinu. Možda vam nije palo na pamet da ih ponekad i operete, a bilo bi dobro i vrlo jednostavno. Ubacite ih u mašinu za veš.

- Da li ste nedavno oprali rukavicu s kojom vadite plehove iz rerne? Mogli biste...

- Podloge za vežbanje prilično su prljave, posebno ako ih koristite duže vreme. Slobodno ih s vremena na vreme operite u mašini za veš, piše TOI. Dodajte i neki peškir u bubanj s prostirkom i pazite da ne stavljate na program s jakom centrifugom i vrućom vodom.

- Podlogu za miša potrebno je očistiti s vremena na vreme. Najjednostavniji način je da je ubacite u mašinu za veš i to na program za osetljive tkanine.

- Pranje patika može da bude prava muka i potrebni su sati da biste ih ručno očistili. Ubacite ih u mašinu za veš na program s nižom temperaturom, zajedno s nekim peškirom.

- Ubacite kačkete i dodatke za kosu u mrežicu za pranje grudnjaka i pokrenite program za osetljive tkanine.

- Zavese za tuš takođe možete da perete u veš mašini. Proverite deklaraciju na kojoj temperaturi mogu da se peru, a ako nema oznake, birajte program za ručno pranje veša, odnosno onaj za osetljive tkanine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati