Savremena žena

[ Izvor: indeks.hr ]

23. 10. 2019. 20:02 0

DAN KOJI JE ŠOKIRAO HRVATSKU Imala je 32 godine i strašnu sudbinu

Pre šest godina odjeknula je vest u hrvatskim medijima da je glumica Dolores Lambaša teško povređena u saobraćajnoj nesreći. Automobil kojim je upravljao njen kolega Stojan Matavulj sleteo je sa autoputa, a glumica je hitno prevezena u bolnicu u Slavonskom Brodu gde je posle nekoliko sati preminula.

Nesreća se dogodila na današnji dan 2013. godine.

Prijatelji, kolege i obožavatelji pokojne glumice nikada neće zaboraviti izjavu doktorke Branke Sabolić-Kormendi.

- Ja vam moram reći da je Dolores Lambaša umrla i praktično smo od prijema u bolnicu neprekidno vršili mere reanimacije. Trauma je bila preteška, nespojiva sa životom - rekla je tada doktorka, a cela Hrvatska ostala je u šoku.

U bolnicu u Slavonskom Brodu došao je Doloresin otac Đino po telo svoje ćerke, a glumica je sahranjena u rodnom Šibeniku.

U trenutku kada joj je život tragično okončan imala je samo 32 godine, a s njom je u automobilu bio i glumac Stojan Matavulj (58) koji je zbog nesreće proveo osam meseci u zatvoru. Kroz gustu maglu vozio je brzinom 130 km/h.

Televizijska, filmska i pozorišna glumica Dolores Lambaša rođena je 29. marta 1981. godine. Mnogi gledaoci je pamte po ulogama u serijama kao što su "Dobre namjere", "Ruža vjetrova", "Najbolje godine" i "Zakon ljubavi", a znaju je i mnogi ljubitelji pozorišta koji su je mogli videti u predstavi Zagrebačkog HNK, "Dom Bernarde Albe", gde je glumila glavnu ulogu Adele.

Tu su i filmske uloge, a glumica je kao svoj najdraži film isticala "Vjerujem u anđele" Nikše Sviličića. Njena poslednja velika uloga bila je u seriji "Ruža vjetrova". Na naslovnicama su često završavale i priče o njenim vezama s glumcima Ivom Gregurevićem i Franom Lasićem, ali i s preduzetnikom Josipom Radeljakom. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati