Putovanja

Direktno.rs [ Izvor: Mirror.co.uk ]

17. 08. 2020. 08:44 0

U Kini: Prvo na vagu, pa onda u restoran

Na ulazu u jedan restoran u centralnoj Kini od gostiju je traženo da se izmere i da hranu naručuju u skladu sa kilažom, zbog čega su se vlasnici izvinili jer je taj postupak izazvao lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama.

Ova politika je uvedena nakon pokretanja nacionalne kampanje protiv bacanja hrane. Na samom ulazu u restoran u gradu Čangša postavljene su dve velike vage. Od gostiju je traženo da se izmere i da dobijene podatke unesu u aplikaciju koja će im onda ponuditi odgovarajući meni.

Na ulazu su postavljeni natpisi na kojima piše "budite štedljivi i marljivi, promovišite prazne tanjire" i "pokret prazan tanjir".

Ova nova politika izazvala je lavinu negativnih komentara na kineskim društvenim mrežama, piše "Mirror".Uprava restorana saopštila je da "duboko žali" zbog ovog predloga za kampanju "Prazan tanjir".

- Naša prvobitna namera je bila da sprečimo bacanje hrane, odnosno da hranu serviramo na zdrav način. Nikada nismo prisiljavali goste da se mere - navodi se u saopštenju restorana na društvenim mrežama.

Kineski predsednik Si Đinping koji je podržao kampanju rekao je da je količina hrane koja se baca u Kini "šokantna i uznemiravajuća".

Nakon poruke predsednika Kine kineska Asocijacija ketering industrije u Vuhanu apelovala je da restorani u gradu ograniče broj jela koja se serviraju, posebno kada se radi o grupama gostiju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati