Putovanja

Direktno.rs [ Izvor: B92/Grčka info ]

09. 07. 2020. 14:27 2

Sve više zaraženih, a Halkidiki bez hotela za karantin

Halkidiki ostaje bez karantinskog hotela koji je trebalo da bude u Haniotiju.

Naime vlasnik hotela je u poslednjem trenutku odustao od toga, a prema informacijama sa "Ethnos.gr", traži se rešenje.

Podsetimo, hoteli su u obavezi da pretvore minimum tri odsto svojih kapaciteta u karantinske sobe, ukoliko se zaraza kovidom potvrdi kod nekog od gostiju. Gradonačelnici opština apeluju na turiste i građane da striktno poštuju sve zdravstvene protokole radi svoje zaštite i zaštite posetilaca.

Za troje Srba juče je na Halkidikiju ustanovljeno da su pozitivni na koronavirus. Oni su proteklih dana ušli u Grčku preko grčko-bugarske granice Promahonas.

Bračni par iz Srbije obavešten je su da su pozitivno testirani na koronavirus i da treba da ostanu u svojim sobama.

Radi se o paru koji boravi u selu na Kasandri sa svojim petogodišnjim detetom, a nemaju simptome. Test je pokazao da dete nije pozitivno na virus. Par je izrazio želju da napusti Halkidiki i vrati se u Srbiju.

Strani turisti koji koriste granični prelaz Promahonas kako bi ušli u Grčku, bez izuzetka se podvrgavaju testiranju na koronavirus. Medicinski tehničari se nalaze na granici i uzimaju briseve od svih turista koji čekaju ulazak u Grčku.

Na Promahonasu su ponovo formirane kolone automobila, jer su kontrole rigoroznije, navodi Grčka info, a kako pišu prvo se proveravaju pasoši i QR kod, a zatim svi putnici parkiraju automobile i izlaze iz vozila kako bi bili testirani.

Podsetimo, za srpske državljane pre nekoliko dana zabranjen je ulaz u Grčku zbog pogoršanja situacije u vezi sa epidemijom koronavirusa u našoj zemlji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati