Putovanja

[ Izvor: Beta ]

23. 06. 2020. 16:04 0

Putno osiguranje i za koronavirus!

Turisti iz Srbije koji putuju u inostranstvo na odmor moći će da kupe putno zdravstveno osiguranje u slučaju bolesti od virusa kovid 19, rekao je danas direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić.

On je za Betu rekao da je na predlog JUTE osiguravajuća kuća DDOR pripremila dve nove polise. 

- Turisti koji putuju na odmor u inostranstvo moći će da doplate polisu putnog zdravstvenog osiguranja za slučaj potrebe da se testiraju ili leče od virusa kovid19 - rekao je Seničić. 

Dodao je da polisa osiguranje od koronavirusa predviđa da se njome pokriju i troškovi transporta putnika koji se razboleo u zemlju ukoliko je to potrebno. Seničić je rekao da će se alternativno, ukoliko lokalna regulativa ne dozvoljava testiranje i lečenje u privatnim klinikama, isplaćivati jednokratni iznos u gotovini, posredstvom firmi za transfer novca, kao pomoć zbog nastanka neplaniranih troškova putnika.

Osiguranje od bolesti kovida 19 ugovara se kao doplata na osnovnu polisu i obezbeđuje fiksne iznose pokrića za usluge pružanja medicinske pomoći u slučaju bolesti.

Kako je objasnio Seničić, gosti koji odmor budu provodili u hotelima u Srbiji biće osigurani tako da u slučaju da se razbole i odu u izolaciju, nadoknadiće im se trošak za dane koje su izgubili od odmora, a to osiguranje će plaćati hoteli ili drugi turistički objekti koji ga ugovore.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati