Putovanja

22. 06. 2020. 08:52 0

Otvaraju geotermalnu lagunu s pogledom na okean

U blizini Rejkjavika na Islandu na proleće sledeće godine biće otvorena geotermalna laguna koja nudi bar u vodi za plivače i neverovatan pogled na Atlantik.

Prilikom posete Islandu među većim atrakcijama su geotermalne lagune, a od sledeće godine ćete u jednoj takvoj moći da uživate uz neverovatan pogled na okean, piše Insider.

Kompanija Pursuit objavila je da planiraju da prošire ponudu turističkih atrakcija otvaranjem geotermalne lagune s pogledom na okean.

Nova laguna koju su nazvali Sky Lagoon je u mestu Karsens Harbour, samo nekoliko minuta vožnje udaljena od Rejkjavika.

Posetiocima nudi mesto za odmor i opuštanje, ali i neverovatan pogled na Atlantski okean uz zapanjujuće zalaske sunca i pogled na polarnu svetlost i zvezdano nebo.

- Oduševljeni smo što možemo da podelimo planove o neverovatnom iskustvu posete geotermalnoj laguni na jednoj od najlepših lokacija na Islandu - rekla je Dagni Petursdotir, generalna direktorka nove Sky lagune.

Dodala je da će boravak gostima omogućiti da se povežu sa svojim umom, telom i duhom zahvaljujući moćima geotermalnih voda uz impresivan pogled na krajolik.

Nije reč o prirodnoj laguni nego su je sagradili, a dizajnirali su je imajući na umu neverovatne prirodne lepote Islanda. Ivica lagune dugačka je 70 metara i savršeno se uklapa u okeanski pejzaž, a dizajnerski elementi su inspirisani tradicionalnim islandskim kućama.

- Boravak i opuštanje u prirodnim geotermalnim vodama je sastavni deo kulture ovde na Islandu - rekla je Petursdotir.

Uz moderan, ali ipak tradicionalan dizajn, Sky laguna će gostima ponuditi i hladni bazen, saunu, bar u vodi, restoran i prodavnice. Otvarenje je u planu za proleće 2021. godine.

Island je već najavio da će do sredine juna ublažiti epidemiološke mere zbog koronavirusa. Svi koji putuju u tu zemlju moraće da se testiraju, budu u karantinu 14 dana ili da donesu sa sobom zdravstvenu potvrdu da su zdravi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati