Putovanja

Direktno.rs

18. 06. 2020. 10:17 0

Misteriozni potopljeni grad uskoro prima turiste

Malo naselje koje je osnovala grupa kovača početkom 13 veka, uspelo je da opstane nekoliko stotina godina baveći se poljuprivredom, ali jednog dana selo je naglo poplavljeno.

Nije Atlantida, ali potopljeno italijansko naselje Fabriče di Cargine je podjednako interesantno. Izgubljeno selo u toskanskom jezeru Vagli još uvek može da se vidi sa kopna kada se voda dovoljno spusti. Lago di Vagli je veštačko jezero koje je nastalo 1953. godine i koje je poplavilo toskansku dolinu u kojoj je bilo smešteno famozno poljuprivredno naselje.Malo mesto koje je osnovala grupa kovača početkom 13. veka, uspelo je da opstane nekoliko stotina godina baveći se poljuprivredom. Međutim, pošto je donesena odluka da se napravi brana, stanovnici su se preselili u susedni grad Vagli Soto, a njihove kuće ostale su zarobljene pod vodom.Zbog održavanja, voda se do sada ispuštala nekoliko puta, a 2021. jezero će opet biti ispražnjeno. Organizacija Enel, u čijem je vlasništvu brana, navelo je da će se jezero isprazniti sledeće godine, i da će ceo proces biti organizovan kao turistička atrakcija.Jedna od atrakcija pored "potopljenog grada" biće i osvetljeni most pored jezera.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati