Putovanja

Direktno.rs [ Izvor: Volimpodgoricu.me ]

14. 06. 2020. 13:45 5

Crnogorci kivni na Vladu: Kako ćemo bez Srba i Rusa?

Pandemija koronavirusa je, blago rečeno, omela turizam širom sveta, a u najvećem problemu su države u kojima veliki broj ljudi pretežno živi od ove sezonske delatnosti.

Tako je i u Crnoj Gori, gde turisti hrle svakog leta kako bi uživali u blagodetima Jadranskog mora i prirode koju ova država nudi. Međutim, crnogorska Vlada i dalje nije otvorila svoje granice ka mnogim zemljama zbog virusa – i Crnogorci kojima prihodi zavise od ovoga, nisu srećni.

Tako je crnogorski portal "Volim Podgoricu" objavio članak u kojem je satirično "prozvao" Vladu Crne Gore zbog mera koje su preduzeli, pa su istakli da samo crnogorska Vlada misli da se "turistička sezona zahuktava", kao i oni koji "više veruju Vladi neko vlastitim očima".

Oni su naveli tri satirične priče "običnih ljudi", gde u jednoj opisuju šetnju porodice iz Podgorice koja šeta pustim primorjem, a u restoranu – sede samo oni i jedu duplo veće porcije nego inače, "jer je gazdi žao da baca hranu, pa napuni tanjire retkim i dragocenim mušterijama".

U drugoj priči jedna Podgoričanka ne može da nađe sezonski posao ni u jednom hotelu, dok u trećoj "ćerka Podgoričanke rođene u Beogradu", studira u srpskoj prestonici i svake godine je navikla da sa prijateljicama provodi leto u Crnoj Gori, ali – ove godine neće doći. "Ništa lično, granice su zatvorene. Već su isplanirali Grčku".

Portal dalje navodi da je više od polovine mikro preduzeća prestalo da radi, što je ukupno 24.212 mikro preduća u kojima je zaposleno 52.653 ljudi, a više od polovine njih je sada – nezaposleno.

Turistička sezona će, prognozirali su iz Vlade, podbaciti “svega” 40 odsto. UN-ova agencija predvidela je globalni pad od 80 odsto u odnosu na godinu ranije.

Na graničnim prelazima i dalje je "katanac" za Srbe i Ruse, koji, prema podacima WTTC  – Svetskog saveta za turizam i putovanja, ostvaruju 44 odsto turističkih dolazaka u Crnu Goru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati