Putovanja

[ Izvor: Novosti ]

25. 10. 2019. 08:28 0

Turisti žele PUTOVANJA BEZ PLANA: Agencije "skeniraju" želje, ništa unapred

Da li bi ste platili odmor na koji se kreće bez kofera, ne znajući gde idete i koliko ostajete? Upravo takva, misteriozna putovanja, hit su u svetu, a agencije koje ih organizuju najbrže rastuća grana turizma.

Društvene mreže, detaljne brošure turističkih agencija, prezentacije hotela na sajtovima i saveti na blogovima "ubili" su turizam, pa turoperatori polažu sve nade da će ih spasti "misteriozna putovanja".

Sve veća popularnost onlajn platformi putem kojih turisti uplaćuju aranžmane za putovanje, ali ne znaju gde će putovati, ni gde će spavati, niti šta će raditi - dovele su i do osnivanja sve većeg broj turističkih agencija. Pionir među agencijama koje organizuju "misteriozna putovanja" je "Crni paradajz" (Black tomato) koji je, praktično, otvorio ovu nišu u turizmu. Britanija i SAD su prednjače po broju mladih, najčešće žena, koji žele da otkriju neotriveno, ali agencije ovog tipa kao pečurke posle kiše niču širom sveta.- Zar nije kul otići na potpuno nepoznato mesto o kojem ne znate ništa - kaže Hoze Pablo Toskano, generalni direktor agencije "Džubel" iz Meksiko Sitija.

- Ljudima je dosadilo da planiraju putovanja, ne vole da idu sa grupama gde im se sve pruža na gotovo i svi se vrate nezadovoljni, jer su se dosađivali. Sa nama nije tako.

Ova putovanja obično počinju odlaskom na aerodrom, ali bez prtljaga, jer putnik ne zna gde putuje. Najčešće im oduzmu telefon i samo ih ostave na nekoj lokaciji sa rancem i potrebnom opremom. Turista je "prepušten sam sebi" i mora da pronađe izlaz iz džungle, preživi na pustom ostrvu i slično. Naravno, turiste sve vreme nadgledaju, a izbor lokacije se radi uz pomoć algoritma, odnosno njegovih interesovanja na internetu i društvenim mrežama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati