Ljubav

Direktno.rs

14. 04. 2021. 13:26 5

Zašto muškarac napušta svoju ženu: Neće zauvek da trpi

Jedna žena je upitala mudraca, kralja Solomona: "Ako čovek voli ženu, da li će se vratiti ikad kući?"

Mudrac je odgovorio: "Ako čovek voli, neće otići!"

Ljubav nas tera da zatvorimo oči pred očiglednim, jer ako je čovek otišao, napustio svoju ženu, onda je očigledno da je on ne voli.
 
Filozof, Omar Hajam je napisao: "Možete zavesti muškarca koji ima ženu. Možete zavesti čoveka koji ima ljubavnicu. Ali ne možete zavesti muškarca koji ima voljenu ženu." 
 
Ali to nije jednostavno. Sigurno znate porodice u kojima je muž suvo zlato, a žena opasna i besna... On je drži kao "malo vode na dlanu", dok ona izmišlja, tera inat, zahteva, zvoca... A čovek ćuti i trpi i ponaša se kao da pored sebe ima najdivnije biće na planeti... Kad muškarac napusti kuću, ostavi ženu, to nije samo jednostrana priča. Ima tu krivice sa obe strane. - Čak će se i najvernija i najljubaznija osoba umori od čekanja ako se prema njemu supruga ponaša hladno i ravnodušno. Muškarcu je potrebna podrška i razumevanje. Želi da se posle posla vrati kući svojoj voljenoj ženi, tamo gde je mirno, prijatno, gde se može opustiti...
 
Car Solomon je rekao o ovome: "Bolje je živeti u pustinji nego sa besnom ženom. Mislim da je to glavni razlog zašto muškarci napuštaju svoje žene. Možeš voleti, ali patiti. Neće čovek zauvek da trpi i da živi tamo gde mu je loše."

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]

Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati