Ljubav

Direktno.rs

30. 09. 2020. 10:37 0

Bio siguran da je gej, a onda se zaljubio u cimerku

Sa 18 godina Vilkinson je rešio da prizna porodici i prijateljima da je homoseksualac. Međutim, jedna pijana noć je sve promenila i on se iznenada zaljubio u svoju najbolju prijateljicu i cimerku. 

Nakon što se izjasnio da je gej, Sem Vilkinson odlučio je da svoju priču podeli sa javnošću i time poruči svima da ne bi trebalo da ograničavaju nečiju seksualnost. Evo njegove priče: 

- Ova priča započela je jedne kišne noći u februaru, kada smo cimerka Ester i ja bile pozvane da izađemo u istočni London. Dvoje prijatelja sa kojima smo išli popili su previše votke, pa ih je obezbeđenje odmah izbacilo iz kluba. Zajedno su nestali u noći, ostavivši Ester i mene same i pomalo razočarane propalim izlaskom. Krenuli smo kući, popili malo starog belog vina, pojeli nešto na nogama i na kraju se srušili na kauč gledajući televiziju. I pre nego što smo bili svesni, sutradan smo se Ester i ja probudili goli u ​​krevetu. Vodili smo ljubav. Sve ovo me je prilično zbunilo jer mi je Ester tri godine bila najbolja prijateljica i cimerka. Zatim dodajte tome činjenicu da sam otvoreno, glasno i ponosno govorio da sam gej.

- Jutro posle burne noći moglo je biti nezgodno, ali ispalo je smireno i uljudno: odmah sam znao da sam dugo bio zaljubljen u tu devojku. Prvi put smo se upoznali na poslu pre nekoliko godina i mogu sa sigurnošću da kažem da nismo odmah kliknuli. Mislio sam da je lepa, ali previše drska, plus njen engleski jezik se i dalje razvijao. Ali kad smo se upoznali, počeli smo sve više da se družimo, jedemo zajedno, odlazimo u provod i ubrzo smo počeli da živimo zajedno kao prijatelji. Oduvek je među nama bilo hemije - ali ta noć je sve promenila. Sa tako briljantnom jasnoćom, shvatio sam kako se osećam kada sam pored nje i ako bih to osećanje mogao da osetim svaki dan do kraja svog života, bio bih presrećan.

- Ester se probudila i bila je potpuno opuštena, pa smo zato ponovo imali seks, samo da se uverimo da to sve nije bio samo san. Sve se odvijalo prirodno, što je takođe bio plod Esterine osetljivosti i razumevanja moje situacije. Iako mi je trebalo nekoliko dana da razmislim šta se tačno događa, nisam mogao da obuzdam leptiriće u stomaku, imao sam vlažne dlanove, nisam mogao da se koncentrišem i slično. Odmah sam rešio da napustim tipa s kojim sam se viđao. 

- Ester i ja smo odlučili da stvari razmotrimo kako treba u roku od dve nedelje. Nastao je haos kada sam rekao prijateljima i porodici šta se dogodilo. Roditelji su bili iznenađeni, ali su me podržali kao i uvek. Vremenom su se pojavila očigledna pitanja u vezi moje seksualnosti, na koja u početku nisam znao da odgovorim. Znao sam samo da volim Ester i to je bilo to. Apsolutno nisam mogao da poreknem kako se osećam, pa sam se etiketirao kao ovo ili ono negde drugde. Posle nekoliko meseci, dok smo bili “zarobljeni” u karantinu, došli smo i do teme o seksualnosti. Ester me je uverila da moja istopolna privlačnost nije bila faza i da apsolutno nema razloga da se etiketiram kao bilo šta. - Ona je nepopravljivi romantik, pa me je ohrabrila da slušam svoje srce umesto glave. Iako je za mene još uvek postojalo jedno mučno pitanje koje se jednostavno nije micalo s dnevnog reda, a to je bilo: “Zašto Ester nisam ranije gledao u romantičnom svetlu? Da li je to zato što smo bili tako dobri prijatelji? Da li je u pitanju samo pravo mesto i pravo vreme? Ili sam poricao svoja osećanja prema njoj zbog svoje seksualnosti?” 

- Prvobitno sam priznao da sam homoseksalac kada sam imao 18 godina i išao na fakultet. Bio je to ogroman korak, ali odlazak od kuće dao mi je prostor da se prvi put otvorim i istražim svoju seksualnost. Odlučio sam da volim muškarce i to je to. To je imalo smisla. U školi sam se razlikovao od ostalih dečaka i mogao sam da održavam prijateljstva samo sa devojkama. Bio sam štreber i izbegavao sam sport. 

- Tokom sledećih nekoliko godina imao sam mnoštvo veza sa muškarcima, neke dobre, neke loše, neke užasne i neke uobičajene. Kada sam diplomirao i preselio se u London, bio sam pomalo zapanjen nedostatkom bliskosti sa bilo kim i kao većina ljudi koji su se zabavljali u ranim 20-ima, i ja sam preispitivao svoju seksualnost.   

- Do 21. godine počeo sam da preispitujem ograničenja, ali toliko sam bio spreman da dam zeleno svetlo svakom blago privlačnom muškarcu sa istaknutom ličnošću i penisom. Ali neko ko bi moje dane i noći ispunio beskrajnom radošću i slučajno imao vaginu, nikada se nije ni pojavio na mom radaru. 

- Da sam malo ranije bio spreman da preispitam sopstvenu seksualnost, shvatio bih da sam panseksualac. Dao sam sebi malo vremena da istražim bogatu LGBT zajednicu ali pojam panseksualac mi je nekako promakao. Panseksualnost je seksualna, romantična ili emocionalna privlačnost prema ljudima bez obzira na njihov pol ili rodni identitet. Mislio sam da sam osećaj usamljenosti rešio kada sam priznao da sam homoseksualac ​​i ponadao sam se da konačno znam svoje mesto u svetu. Ali to nije bilo tako jednostavno. 

- Trebale su mi tri godine prijateljstva sa Ester da srušim ove barijere i večito sam zahvalan na okolnostima zbog kojih sam se zaljubio u nju i proširio parametre moje seksualnosti. Ester i ja smo upravo proslavili sedam meseci veze i znam da ćemo ih slaviti još mnogo. Kada se koronavirus malo smiri, planiramo da putujemo po svetu, počev od njenog rodnog grada Pariza. Nikada nisam mislio da će me zaljubljivanje u nekoga naučiti da volim sebe - piše “Metro”.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]

Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati