Ljubav

04. 08. 2020. 17:00 0

"Slatki otrov": Koje namirnice ne treba konzumirati pre seksa

Dobro pazite šta jedete pre susreta sa dragom polovinom, jer vas može skupo koštati!

Orasi, lešnici i med su odlični afrodizijaci, ali ima i namirnica sa suprotnim dejstvom. Zato dobro pazite šta jedete ako posle jela imate erotske planove. 

U istraživanju u kojem je učestvovalo više od 20.000 ispitanika, a čiji su rezultati objavljeni u "The New England Journal of Medicine", došlo je do zaključka da kozumacijom zaslađenih gaziranih pića dolazi do lošeg uticaja na povećanje telesne mase. Karijes, dijabetes, gojaznost, dehidracija i gubitak koštane mase su posledica prekomernog konzumiranja "slatkog otrova". Svi ovi zdravstveni problemi utiču na stvaranje lošeg libida.

Pasulj nikako!

Pasulj spada u najzdravije povrće. Nažalost, ovo omiljeno jelo se nikako ne preporučuje pre seksa, jer opterećuje stomak i veći deo krvi odvodi u želudac i creva. Seksualna potencija slabi i pored energetske snage ovog povrća.

Slana hrana

Presoljena hrana uzrokuje povišen krvni pritisak, što dovodi do inpotencije, dokazala su istraživanja seksologa. Zato ako planirate romantično veče obratite pažnju koliko solite vašu hranu.Soja i orgazam

Iako se poslednjih godina soja sve više ubacuje u ishranu, ljudi bi trebalo da znaju da ova namirnica može da dovede do erektivne disfunkcije. Naime, u zrnima soje nalazi se visok stepen estrogena, koji umanjuje seksualnu potenciju.

Čokolada

Mada se čokolada dugo smatrala afrodizijakom zbog sadržaja kakaoa, koji podstiče lučenje endorfina izazivajući osećaj sreće, ova slatka namirnica smanjuje seksualnu želju.

Pržena hrana

Medicinska istraživanja su dokazala da trans-masti koje se nalaze u svakoj prženoj hrani drastično smanjuju libido podjednako kod muškaraca i kod žena. Ovo se pogotovo odnosi na pomrfit iz friteze.

Kokice

Iako dobar film i kokice izgledaju kao odlična uvertira za romantično veče, efekat je potpuno suprotan. Pokazalo se da hemikalije koje se koriste u ambalažnoj kesi za kokice koja se stavlja u mikrotalasnu rernu smanjuju sekusalnu želju, a pogotovo negativno utiču na proizvodnju sperme kod muškaraca.

Manje šećera

Da unos šećera u preteranim količinama dovodi do gubitka želje za seksom verovatno niste znali. Iako povećava količinu testosterona u krvi, šećer dovodi do snižavanja erektilne moći.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]

Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati