Ljubav

Direktno.rs

28. 06. 2020. 07:37 0

Deset znakova da kraj sebe imate "pravog"

Za sve koji razmišljaju o tome da li je dugoročna veza odnosno brak prava opcija, psiholozi kažu da ovih deset znakova otklanjaju svaku sumnju i ukazuju da je vaša veza stvorena da bude "dugoročna".

Teško je pronaći pravu ljubav. Ali kada je jednom nađemo, život sam po sebi postaje lakši ili barem tako treba da bude. Kada se tek zaljubimo mislimo da možemo sve, ali kada taj osećaj prođe obično se stvari iskristaliziraju i shvatimo da li je ovo ljubav koja može da potraje.

Iako zvuči tužno, sama ljubav nije dovoljna garancija da će neko biti dobar životni partner, a psiholozi za “Bright Side” kažu da uvek postoje znakovi pomoću kojih možete otkriti da li veza može biti dugoročna ili ne.

Čitate misli jedno drugom

Psiholozi su dokazali da ljubav može da utiče na vaš nervni sistem, zatno nije ni čudno ako ste u nekom skladu sa vašom boljom polovinom. Ako provedete dovoljno vremena zajedno, shvatićete kako funkcionišu njihova osećanja, misli i reakcije, možete se razumeti i to bez napora, čak i u potpunoj tišini.

Imate viziju budućnosti

Jednom kada pronađete ljubav svog života, vreme je da "razmišljate kao par". Verovatno ćete poželeti da on bude prisutan u vašem životu, pa je zato i potpuno prirodno da sanjate o zajedničkoj budućnosti. Ne morate da sledite iste ciljeve, ali ako su potpuno različite teško da će veza opstati.

Mislite da je ljubav vredna

Posvećenost je od vitalne važnosti za održavanje veze, posebno ako govorimo o braku. Morate da pravite kompromise, ali istovremeno ne treba da osećate kao da gubite deo sebe. Psiholozi sa Univerziteta Kobe u Japanu dokazuju da bez žrtve veza neće dugo trajati. To ne znači da morate da promenite ili se odreknete sopstvenog integriteta. 

Vaš mozak radi drugačije

Volimo da razmišljamo srcem kada je u pitanju ljubav, ali sve se to dešava u našoj glavi. Istraživanje sa Univerziteta u Njujorku pokazalo je da ljubav utiče na reakcije u mozgu, a kada razmišljate o partneru, centar za nagradu u vašem mozgu se stimuliše, povećavajući nivo dopamina. Takođe možete reći da osećate leptire u stomaku.

Podržavate jedno drugo

Na kraju dugog dana naći ćete potrebnu podršku u srodnoj duši. Budući da navijate jedni za druge, nikada se nećete osećati obeshrabljeno ili neadekvatno. Ako čujete reči podrške od osobe do koja vam je stalo, svideće vam se još više.Zadovoljni ste i bez spektakla

To je važno. Kad pronađete svog životnog partnera, to neće biti neki spektakularan trenutak, već će biti izuzetno normalan. To naglašava da ljubav ne mora uvek da bude navala strasti.

Ponosno ga predstavljate svojim prijateljima

Osnovna psihologija kaže da mi uvek žudimo za odobrenje u životu, a ako dolazi od naših najmilijih, onda nam je posebno milo. Zato s njima delimo dobre vesti.

Sreća u spavaćoj sobi, ali i napolju

Intimnost je važna, ali sama po sebi nije odgovorna za dugoročnu hemiju zdravih odnosa. Fizička veza će imati drugačiji efekat kada ste sa pravom osobom. Ponekad će vam jedna reč, jedan osmeh ili prepirka pružiti osećaj pomoću kod ćete znati da ste našli pravu osobu za sebe.

Bez ove osobe se osećate drugačije

Održavanje individualnosti i nezavisnosti tokom odnosa jedna je od ključnih stvari u vezi zajedničkog života. Međutim, stvaranje “prostora” u vašem životu za nekoga je takođe važno. S pravim partnerom, neki delovi vašeg života će se naglo promeniti, ali će se vremenom sve normalizovati i ovo će biti vaša nova rutina. Zbog toga će vam odsustvo ove osobe ponekad teško pasti.

Postali ste "mi"

Poslednja stavka je jednostavno izgovor “mi”. Psiholozi sa Univerziteta u Teksasu objavili su studiju o važnosti upotrebe “mi” i “naše” kao deo našeg prirodnog izbora reči. Kada postanete tim takve reči izgovarate bez razmišljanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]

Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati