Ljubav

Direktno.rs

27. 05. 2020. 09:10 0

Pogled ga otkriva: Saznajte hoće li vezu ili zabavu

Ako uspostavite kontakt očima, čak i na kratko, to znači da želite da se povežete s nekim na emocionalnom nivou, dok oči koje gledaju prema telu umesto u oči druge osobe znače da je želja za seksom izrazitija.

Oči su ogledalo duše i to većina zna. Ali sada, istraživanje koje je sprovedeno na univerzitetu u Čikagu je potvrdilo da možete da naučite da prepoznate da li neki momak od vas hoće samo malo zabave ili traži smislenu i dugotrajnu vezu. Ako pratite gde gleda dobićete odgovor.

Ako uspostavite kontakt očima, čak i na kratko, to znači da želite da se povežete s nekim na emocionalnom nivou, dok oči koje gledaju prema telu umesto u oči druge osobe znače da je želja za seksom izrazitija.

Autorka istraživanja Stefani Kacipo objašnjava da, iako ovo istraživanje naučno ne dokazuje da ljubav na prvi pogled postoji i takođe ne objašnjava zašto se ljudi zaljubljuju, ovi obrasci daju prve tragove o vezi.

Kako bi dokazali ovu teoriju, studenti su dobili dva niza crno-belih fotografija.

Prvi niz sadržao je slike heteroseksualnih parova koji su se međusobno povezali na ne nužno romantičan način, a drugi niz je prikazao pripadnike suprotnog pola koji su gledali direktno u kameru.

Studenti su zatim trebali da odluče da li je raspoloženje parova na fotografijama romantično ili erotsko.

Analizom njihovih pokreta očiju, istraživači su otkrili da su studenti gledali u lica osoba kada su govorili da se osećaju romantično, a u telo kada su govorili da se na fotografijama oseća želja za seksom.

Podrazumeva se da ovi rezultati ne moraju da budu tačni svaki put kad uspostavite kontakt očima s nekim ili uhvatite nekoga kako bulji u delove vašeg tela, a ne u oči, piše YourTango.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]

Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati