Ljubav

26. 05. 2020. 21:00 0

Da li treba ostati u braku bez seksa? Tri situacije za KRAJ

Saznajte kada je pravo vreme za napuštanuje braka bez najintimnijeg čina. Brak bez seksa dovodi do prepirki, svađa, a često i do razvoda.

U tu kategoriju spada svaki brak u kojem se seks praktikuje manje od deset puta godišnje, a rezultat je nedovoljnog podsticanja seksualnih želja i interesa između dvoje ljudi, prenosi mbg.com.

Ne postoji “normalna” ili “zdrava” količina seksa u nekom odnosu, te je važno da su obe strane zadovoljne akcijama u krevetu. Ali, u odnosu u kojem je barem jedna strana nezadovoljna s količinom seksa važno je napraviti određene korake koji će voditi poboljšanju i obostranoj sreći, a ne odmah pokrenuti brakorazvodnu parnicu.

Najpre, važno je uzeti u obzir razloge zbog kojih seks nije učestao. Ako se jedna osoba razbolela ili je u nemogućnosti da se upušta u seksualni odnos, partner bi trebalo da uzme u obzir to stanje i ne započinje svađe.

Takođe, ovakve situacije i dalje dozvoljavaju fizičku bliskost i intimnost, iako ona nije kao ranije. Postoji puno načina na koje može doći do seksualnog uzbuđenja bez praktikovanja penetrativnog seksa.

Kada treba otići iz braka bez seksa:

1. Kada vaš partner ne želi da učestvuje u rešavanju problema koje imate u intimnom odnosu.

Brojni su problemi koji dovode do smanjena seksa u braku, a kako biste ih prevazišli potrebno je zajednički otkriti uzroke i postepeno ih rešavati.

Pre nego što donesete odluku o razvodu potrebno je da partneru otvoreno ispoljite sve vaše brige koje vas muče u seksu i pokušate da nađete zajedničko rešenje.

Treba timski da radite na poboljšaju seksualnog života. Pre nego što zaključite da vaš partner ne želi da sarađuje, razmislite jeste li dali sve od sebe kako biste našli zajedničko rešenje. Seksu pristupite kao igri između dvoje ljudi, a ne kao krajnjem cilju kojeg želite dostići.

2. Kada osim seksualnih poteškoća imate još mnogo drugih problema koje ne možete da rešite.

Nedostatak seksa u braku može biti posledica brojnih drugih problema s kojima se suočavate. Upravo su ti drugi problemi postali razlog kraja vašeg braka.

3. Kada su vaši seksualni interesi toliko različiti da ne možete zajedno da uživate u njima, te ne pronalazite drugi način da istražite te interese.

Ponekad parove muče takozvani “erotički konflikti”. Naime, svako od nas ima stvari koje nas uzbuđuju, viziju kakav seks želimo i s kim ga želimo. Ponekad, ono što mi želimo u potpunosti nije ono što i naš partner želi.

Na seksualnoj terapije možete pronaći neke podudarnosti u vašim željama, ali ponekad one jednostavno ne postoje. Neki parovi, kako bi spasili brak, odluče da koriste fantaziju i masturbaciju, dok se drugi odlučuju za brak otvorenog tipa.

Međutim, ako vam te opcije nisu privlačne, najbolja odluka je razvod.  

Treba otvoreno da razgovarate, a otvoren um će vam pomoći da rešite ovaj problem. Manjak seksa uglavnom je simptom drugih stvari koje vam se događaju u životu.

Seksualne želje menjaju se s godinama, pogotovo u dugim vezama, ali sve je to normalno i sve se to može popraviti.

Ako želite da ostanete u braku i zajedno uživate u seksualnom životu, zajedno radite na tome i uživajte jedno u drugome.

Dalje, u obzir bi trebalo uzeti i kako odnosi između partnera u braku utiču na količinu seksa. Kada se partneri muče s međusobno komunikacijom i razumevanjem, često se kao posledica razvija manja ili nikakva želja za seksom.

Potrebno je najpre rešiti te probleme i tek onda krenuti s rešavanjem seksualnih problema. Ne postoji tačna statistika koliko se brakova raspadne zbog nedostatka seksa.

Prema američkom istraživanju koje je objavljeno 2017. godine 16 odsto bračnih parova žive u braku bez seksa, a 2018. godine sprovedeno je istraživanje koje je pokazalo da je jedna od četiri ljubavnih veza bez seksualnog odnosa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]

Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati