Ljubav

Direktno.rs [ Izvor: Index.hr ]

05. 04. 2020. 19:54 0

Svađa u izolaciji? Pravilo od pet minuta će sve rešiti!

Koliko god da volite da provodite vreme sa svojim partnerom, nikome nije lako da bude zatvoren u kući, pa nervoza često izbija u obliku svađa.

Ako se i vi tokom izolacije češće svađate s voljenom osobom, u tome bi vam moglo pomoći pravilo od pet minuta o kojem je na Instagramu pričala influenserka Grejs Hejzl.

Radi se o jednostavnoj vežbi kaomunikacije u kojoj svako ima pet minuta da kaže kako se oseća (bez napadanja druge osobe). Grejs to naziva "nenasilnom komunikacijom". 

- Ako nešto želite da rešite, pokušajte da postavite alarm na pet minuta od trenutka kad ste uzeli reč. U tih pet minuta recite svoje argumente, pri čemu je drugoj osobi zabranjeno da vas prekida, verbalno ili izrazima lica. Nakon što vaših pet minuta istekne, osoba koja je slušala ima pet minuta da vam objasni što je ona čula od toga što ste rekli. Nakon toga, partner dobija svojih pet minuta da kaže što misli - napisala je ona.

Objasnila je da na taj način možete "nenasilno" pregovarati, menjujući uloge svakih pet minuta, sve dok ne dođete do tačke gde ste se složili. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]

Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati