Ljubav

Direktno.rs [ Izvor: 24 sata.hr ]

05. 03. 2020. 09:22 0

Poslušajte PET SAVETA: Imaćete srećnu ženu

Ove stvari pokazuju da vam je stalo do nje i do toga kako se oseća, a to je jako važno za srećanu vezu ili brak. Takođe, bitno je da pratite njene emocije i nemojte forsirati razgovor ako vidite da joj je potrebno malo mira.

Slušajte šta vam govori

Priroiteti u komunikaciji su izuzetno važni za brak i ljubavne veze u suštini.

- Važno je da održavate redovnu komunikaciju kao bračni partneri. Mnoge supruge pronalaze neverovatnu radost kada shvate da su bile slušane – kaže psihološkinja Karla Marie Manli.

Ona dodaje kako to ne znači da se morate u svemu slagati sa ženom, ali to što ste je slušali i čuli značiće joj puno, i više ćete se povezati kao par. Kada vaša supruga želi nešto da vam kaže, usredsredite se na nju i na ono što ona govori – sklonite mobilni, ugasite TV, zaboravite na posao. Slušajte je pažljivo i brak će vam biti srećniji.

Obratite pažnju na stvari koje ona voli

Ženama pumo znači kada vidi da njen partner vodi računa o njenim hobijima i malim stvarima koje su njoj važne.- Supruge se osećaju veoma voljene kada muževi obrate pažnju na stvari koje one vole i koje ih čine srećnim. Na primer, kada im ujutru skuvate kafu baš onako kako one to vole. Ili, kada prolazite pored njene omiljene pekare i svratite da joj kupite njeno omiljeno pecivo.To su sve, kaže Manli, male stvari koje mogu uneti mnogo sreće u vaš zajednički život. I naravno, ne zaboravite da joj povremeno kažete koliko je volite i podržavate u njenim hobijima, nemojte ih ismejavati.

Dajte joj puno fizičkih dodira

Ženama je to posebno važno. One fizički dodir povezuju s tim jesu li voljene ili ne.

- Istraživanja su dokazala da telesna intimnost i dodir igraju presudnu ulogu u zaštiti od stresa u ljubavnoj vezi. Srećniji su u braku oni partneri koji su skloniji svesnom fizičkom dodiru, a to pak deluje kao mehanizam za smanjivanje nivo kortizola u telu – pojasnila je psihološkinja.

- Ako vaša supriga voli dodire, pobrinite se da je često zagrlite, milujete po kosi i da se mazite s njom.

Budite zainteresovani za nju

- Pitajte je kako je provela dan, slušajte je i postavljajte potpitanja. Važno je da oboje u vezi osete i čuju drugu stranu. Znate li da vašu suprugu nešto muči, pitajte je o tome, čak i kada vam nije previše zanimljivo da je slušate kako priča o tome ili u vama baš ova tema izaziva negativne emocije – savetuje Karla.

Takve stvari pokazuju da vam je stalo do nje i do toga kako se oseća, a to je jako važno za srećan brak. Takođe, pratite njene emocije i nemojte forsirati razgovor ako vidite da joj je potrebno malo mira i tišine.

Brinite o sebi

To je izuzetno važno za srećnu vezu – oba partnera moraju brinuti o sebi kako bi mmogli uzeti u obzir tuđe potrebe i sreću.

- Ne možete da izlijete nešto iz prazne šoljice. Ako ste izgoreli ili ste preopterećeni stvarima koje treba da uradite, ne možete voditi računa ni o sebi i ni o drugom.

Zato doktorka savetuje da u tom slučaju oba partnera pronađu vreme za sebe i dobro se odmore pa kada se ponovo napune pozitivne energije, takvi brakovi su obično srećniji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]

Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati