Ljubav

Direktno.rs [ Izvor: Bright Side ]

24. 02. 2020. 07:08 0

Stavili ste tačku na vezu, ali se vraćate: ZAŠTO?

Nekada pomislimo da propala veza zaslužuju drugu šansu, jer se nadamo da će neke stvari biti drugačije i bolje. To radimo jer smo “slepo zaljubljeni” ili nam je dosadno i tražimo "dešavanje".

Kako je psihološkinja Šelbi Sels objasnila, mi radimo sve ovo zbog naše podsvesti koja na ovaj način traži utehu.

Lakše je pomiriti se sa bivšim partnerom jer vam je on poznat

Vaš bivši partner i vi se znate. Znate koja im je omiljena hrana i upoznati ste sa njegovim navikama i željama. Znate kako izgleda raskid sa ovom osobom i sa nekom lakoćom se upuštamo opet u vezu iako zanmo da neće potrajati.

Ne želite da budete sami

Mnogi se opredele da se bore i poprave krive drine u propaloj vezi, jer ih plaši činjenica da će biti sami i možda neće nikada naći novog partnera.Svesni smo da je raskid bio loša ideja

Dok ste bili u vezi svađe su bile nešto normalno i učestalo, samo ste mislili na sve loše stvari koje je partner uradio. Ali sada kada ste raskinuli i bili razdvojeni neko vreme polako vam se vraćaju srećna sećanja i postajete svesni lepih gestova koje je vaš partner čini za vas. Tako da je normalno da mislite da se pomirite i da ponovo oprobate zajednički život.

Nadamo se da će se partner promeniti

Sels objašnjava da termin biti “slepo” zaljubljen je najčešći razlog zašto se vraćamo staroj ljubavi. Zbog ovakve ljubavi mi često nagovaramo same sebe da će se naš partner promeniti i da će ovaj put poslušati naše zelje i biće otvoren za compromise i razumevanje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]

Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati