Ljubav

Direktno.rs [ Izvor: Daily Mail ]

20. 01. 2020. 22:22 0

Žene su priznale kakav tip muškarca im se dopada

Istraživači smatraju da ovakav tip muškarca u podsvijesti žena stvara sliku jakog i društveno dominantnog muškarca te da gusta brada na licu samo pojačava taj dojam

To su muškarci s bradom, snažnih crta lica, čvrste vilice i širokih jagodica. Istraživačima sa Univerzitetu u Kvinslendu u Australiji gotovo hiljadu žena otkrilo je kakav muškarac im je najprivlačniji.

Muškarci izražajnih crta lica i guste brade ženama se čine fizički i društveno dominantnijima, i najviše njih ocijenilo je upravo takve tipove kao najprivlačnije.

Žene koje preferiraju čisto lice bez brade, zapravo i inače imaju averziju prema bakterijama, parazitima i nečistoći, a dlake na licu čine im se kao nečiste. Naime, pokazivali su svim ženama i fotografije raznih buba i parazita pa povezali iskazani strah ili gađenje sa izborom izgleda muškarca.

Takođe, ispitivali su ih i o stavovima prema nemoralu, prevari, seksu itd. Ispostavilo se da žene koje preferiraju muževne bradate muškarce, ne tolerišu nemoralno ponašanje. To se, smatraju istraživači, može pripisati njihovoj sklonosti tradicionalnim porodičnim vrednostima i pogledima na odnose muškaraca i žena te ulogu koju muškarac ima u porodici.

U istraživanju je učestvovalo tačno 919 žena u dobi od 18 do 70 godina, a svaka je pregledavala 30 slika od tri različita muškarca. Lice svakog od njih fotografisano je s punom bradom ili sve obrijano te kasnije odrađeno kako bi bilo pomalo feminizirano ili muževno. Svako lice su ocenjivale sa ocenama od 0 do 100.

Većina žena muškarca smatra muževnim ukoliko ima izbočenu kost gde su obrve, široke kosti obraza, čvrstu i jaku vilicu te duboko postavljene uske oči. Kada se na to doda puna brada - to je tip koji su proglasile najidealnijim i za dužu , ali i kraću vezu.

Istraživači smatraju da ovakav tip muškarca u podsvesti žena stvara sliku jakog i društveno dominantnog muškarca te da brada na licu samo pojačava taj dojam.

Studija je obavljena u naučnom časopisu Royal Society Open Science, prenosi Daily Mail.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]

Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati