Ljubav

19. 01. 2020. 19:05 0

Kad je vreme za novu ljubav posle razvoda?

Svaki razvod je manje ili više stresan.

Bilo da ste se razišli na miran način ili uz svađu i tenziju, potrebno je određeno vreme da opet budete u stanju da upoznajete nove osobe i eventualno ih pustite u svoj život.

Odmah posle razvoda, biće vam potrebna podrška koju vam mogu pružiti drage osobe, piše Your Tango. Prijatelji i porodica trebalo bi da budu dovoljni. Tokom ovog razdoblja prilagođavanja novonastaloj situaciji i prolaska kroz tešku psihološku fazu, posvetite vreme sebi i svojim potrebama.

Ovo su četiri znaka koja će vam pokazati da ste spremni da krenete dalje.

1. Ne razmišljate toliko često o svom bivšem ili bivšoj

Posle razvoda, ljudi najčešće analiziraju sve stvari koje su krenule naopako. Ljuti su, povređeni. Nekad se osećaju loše i zbog svog dela krivice koji je doprineo rastanku. Možda se ljute na sebe jer nisu i ranije prekinuli odnos.
U početku, ove negativne misli mogu "pojesti" čoveka. Nekad je neophodna i stručna pomoć kako bi se preživelo to razdoblje.
Međutim, kad tad će će doći jutro kada ćete se probuditi iščekujući nove mogućnosti u svom životu, kada vas neće mučiti bol i gnev koji ste dugo osećali. Tada ćete znati da ste spremni za dalje.

2. Uživate u izlasku sa porodicom i prijateljima

Posle razvoda može se javiti razdoblje kada ne želite nikoga da vidite. Želite da budete u svom krevetu i da spavate. Poslednja stvar koja vam je potrebna je suočavanje sa prijateljima ili porodicom.

Sve je to posledica srama koji osećate zbog neuspeha u vezi i izići ćete samo ako vas neko natera.
Opet, osvanuće jutro kad ćete poželeti da vidite porodicu ili da izađete sa najboljim prijateljem. Primetićete kako se osmeh na vašem licu vraća i kako ste ponovno ispunjeni energijom. Umorni ste od samoće. To će biti jasan znak da ste spremni da idete dalje.3. Vaš je gnev je nestao

Tokom i posle razvoda, verovatno ćete osećati gorčinu i gnev na sebe i vašeg supruga ili suprugu zbog svega što se dogodilo, kao i zbog toga što ste dopustili da se dogodi.

U početku ćete verojatno kriviti drugu stranu, ali s vremenom ćete početi da uviđate i deo vlastite krivice. Samim tim, počećete da opraštate drugoj strani jer nećete želeti da negativnost i okovi prošlosti utiču na vašu budućnost.
Više nećete osećati potrebu da prijateljima loše govorite o bivšem suprugu ili supruzi. Umesto toga, počećete da se zaljubljujete u život i da delite svoje novo ushićenje s onima koje volite.

4. Počećete da razvijate suosećanje prema sebi

Posle razvoda, možda ćete upasti u iskušenje da se prejedate. Možda će vam biti teško da spavate ili ćete utehu pronaći u alkoholu ili nečem sličnom.
Međutim, ako želite da nastavite dalje, morate da se suočite sa svojim bolom. Za ovo je potrebna hrabrost, ali što više sebi dopustite da ga osetite, to će bol imati manju kontrolu nad vama.

S vremenom, ponovo ćete početi da se brinete o sebi. Ješćete zdraviju hranu, bolje ćete spavati. Radićete mnoge sitnice kako bi sebi ugodili. Shvatićete da možete da isprobate neke nove stvari u životu, možda neke koje ste oduvek želeli, ali niste bili u prilici.
Ako niste sigurni šta je to što želite, uvek se možete obratiti profesionalcu koji će vam razgovorom ukazati na znakove koji su vam do sada promicali.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]

Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati