Kuhinjica
03. 08. 2020. 10:25 0
Sa ovim receptima izgubio je 16 kilograma za manje od TRI meseca
Ne morate da se odreknete dobrog ukusa da biste smršali.
Kada je nastupila pandemija COVID-19, šef kuhinje iz Filadelfije, Mihael Šadson bio je prisiljen da prestane da radi i dok su se neki odmarali u izolaciji, on je iskoristio priliku i poboljšao sopstvenu isehranu. Zahvaljujući ovoj novoj "dijeti" kuvar je uspeo da smrša čak 16 kilograma za dva i po meseca.
- Ako i vi želite da izgubite višak kilograma, a ne želite da se odreknete dobrog ukusa, onda su ovo recepti za vas - kaže Šadson koji tvrdi da su ga ovi recepti spasili.
1. Letnji pileći ražnjići
Sastojci:
1 šoljica vode,
Prstohvat soli,
8 pilećih krilaca (samo onaj deo koji ima dve kosti),
8 drvenih štapića za roštilj,
Pola šoljice soja sosa,
So,
Biber,
Pola naseckanog mladog luka za dekoraciju.
Priprema:
Pomešajte piletinu, vodu i so. I ostavite sve tako minimalno četiri sata. Krilce stavite na štapić i to ponovite dok sve ne iskoristite. Zagrejte tiganj (ili roštilj) i dodajte mesu so i biber. Pecite otprilike 12 minuta.
Tokom pečenja premazivati soja sosom. Ukrasiti svaki štapić seckanim mladim lukom.
2. File minjon ražnjići
Sastojci:
300 g mesa,
So i biber,
Mladi luk,
Soja sos.
Priprema:
Isecite meso na male kockice, stavite po tri na svaki štapić za roštilj. Zagrejte tiganj, začinite meso. Pecite ih otprilike osam minuta. Dok se peku premazujte soja sosom i ukrasite mladim lukom.
3. Tartar od tune
Sastojci:
450 g odrezaka tune,
4 avokada,
1 kašika semenki susama,
Pola mladog luka za dekoraciju i
Pola kašičice klica po želji za dekoraciju.
Sos:
1 kašika soja sosa,
1 kašika ulja susama,
1 kašika sosa od ostriga,
1 kašika japanske paste od pasulja,
1 kašika šećera,
Pola kašike mlevenog belog luka.
Priprema:
Sve sastojke za sos pomešajte u posudi dok se šećer ne rastopi. Tunu i avokado isecite na male kocke. Tunu stavite u posudu i na nju avokado. Dodajte preko svega sos i ukrasite.
Komentari 0
ostavi komentar