Masti, 'leba, soli i papra: Sećate se GOZBE? | Kuhinjica | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

17. 06. 2020. 18:54 4

Masti, 'leba, soli i papra: Sećate se GOZBE?

"Sendvič" koji su svi jeli. Pre mnogo godina, deca nisu imala telefone i dan su provodila igrajući se napolju, a kad ogladne skoknu do kuće na brzinu.

Koliko dece dođe toliko parčadi hleba se iseče i namaže mašću, pospe malo soli i tucane crvene paprike i gozba je gotova.

Hleb u ruke i nazad napolje.

Ako se i desi da ispadne iz ruke, malo se oduva i nastavi sa jelom.

Postojala je i varijanta da se umesto paprike i soli pospe šećerom preko masti, pa je to bila ujedno i poslastica.

Mada "sirotinjska", ovo je bila energetski veoma snažna hrana koja je držala decu sitom satima.

Velika kriška hleba i masti davala je dovoljno snage za celodnevnu jurnjavu napolju, a osećaj sitosti trajao je sve do ručka ili večere.

Da li i sada nekada sebi napravite ovaj specijalitet?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Voli me, ne voli me...

Zoran Živković [07.08.2020.]


Video dana

Motor sa 9 cilindara

Anketa

Ko Vas predstavlja u Skupštini?

Rezultati