Kuhinjica

17. 06. 2020. 18:54 4

Masti, 'leba, soli i papra: Sećate se GOZBE?

"Sendvič" koji su svi jeli. Pre mnogo godina, deca nisu imala telefone i dan su provodila igrajući se napolju, a kad ogladne skoknu do kuće na brzinu.

Koliko dece dođe toliko parčadi hleba se iseče i namaže mašću, pospe malo soli i tucane crvene paprike i gozba je gotova.

Hleb u ruke i nazad napolje.

Ako se i desi da ispadne iz ruke, malo se oduva i nastavi sa jelom.

Postojala je i varijanta da se umesto paprike i soli pospe šećerom preko masti, pa je to bila ujedno i poslastica.

Mada "sirotinjska", ovo je bila energetski veoma snažna hrana koja je držala decu sitom satima.

Velika kriška hleba i masti davala je dovoljno snage za celodnevnu jurnjavu napolju, a osećaj sitosti trajao je sve do ručka ili večere.

Da li i sada nekada sebi napravite ovaj specijalitet?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati