Kuhinjica
17. 06. 2020. 18:54 4
Masti, 'leba, soli i papra: Sećate se GOZBE?
"Sendvič" koji su svi jeli. Pre mnogo godina, deca nisu imala telefone i dan su provodila igrajući se napolju, a kad ogladne skoknu do kuće na brzinu.
Koliko dece dođe toliko parčadi hleba se iseče i namaže mašću, pospe malo soli i tucane crvene paprike i gozba je gotova.
Hleb u ruke i nazad napolje.
Ako se i desi da ispadne iz ruke, malo se oduva i nastavi sa jelom.
Postojala je i varijanta da se umesto paprike i soli pospe šećerom preko masti, pa je to bila ujedno i poslastica.
Mada "sirotinjska", ovo je bila energetski veoma snažna hrana koja je držala decu sitom satima.
Velika kriška hleba i masti davala je dovoljno snage za celodnevnu jurnjavu napolju, a osećaj sitosti trajao je sve do ručka ili večere.
Da li i sada nekada sebi napravite ovaj specijalitet?
Komentari 4
ostavi komentar