Kuhinjica
15. 06. 2020. 07:06 1
Letnji dezert sa jagodama
Brzo i lako - osvežite se letnjom poslasticom sa svežim jagodama i kremom od kokosa.
Sastojci:
500 g očišćenih jagoda,
150 ml soka od pomorandže,
100 g šećera,
1 želatin.
Kokos sloj:
250 ml kokosovog mleka,
1 želatin (25 g),
100 g šećera,
2 vanilin šećera,
200 ml šlaga,
sveže jagode za ukrašavanje.
Priprema:
1. Operite voće i usitnite zajedno sa sokom (mikserom). Sadržaj vrećice želatina pomiješajte s dve kašičice šećera, a zatim dodajte u voće. Zagrevajte uz mešanje do vrenja.
2. Stalno mešajući dodajte šećer. Pustite da provri i kuvajte tri minuta, maknite s vatre i uklonite penu. Ostavite da se smesa ohladi i počne da postaje sve "želastije".
3. Zatim napravite smesu od kokosa. Da biste to postigli, u kokosovo mleko umešajte želatin pomešan s dve kašike šećera i vanilin šećerom.
4. Zagrevajte uz mešanje i kad provri kuvajte uz mešanje tri minuta. Ostavite da se smesa hladi i počne zgušnjavati.
5. U visoke čaše ulijte voćni žele, preko njega pažljivo nanesite sloj kokosove smese pa ponovo jagode i kokos.
6. Voćni kup ukrasite šlagom i jagodama.
Posluživanje: Poslužite dobro ohlađeno.
Savet: Gustoća jedne i druge smese treba biti ista, tako da se slojevi ne mešaju i upadaju jedan u drugi.
Komentari 1
ostavi komentar