Kuhinjica
03. 05. 2020. 08:00 0
OSVEŽAVA Kremasta mileram torta sa voćem
Torta gotova za tili čas, a uživaćete u svakom zaloguju.
Sastojci
Za podlogu:
150g mlevene plazme
70-80g otopljenog maslaca
3-4 kašike mleka
Za krem:
300g milerama
150g šećera u prahu
Za voćni fil:
300g kupina
1 mala šoljica vode
7-8 kašika šećera
1 kesica želatina
Za dekoraciju:
Po želji šlag
Po želji sok od kupine
Priprema:
Mlevenu plazmu pomešati sa otopljenim maslacem i toplim mlekom, pa sve dobro umutiti. Od dobijene smese formirati koru na dnu kalupa kome se skida obruč. Mileram i šećer u prahu umutiti kašikom da se dobije homogena smesa, pa je rasporediti preko kore.
Kupinama dodati vodu i šećer, pa kuvati dok ne provri. Nakon toga, nastaviti sa kuvanjem dok kupine ne omekšaju. U međuvremenu, želatin natopiti sa pet kašika hladne vode i ostaviti da nabubri. Nabubreli želatin dodati u kuvane kupine i dobro umešati.
Po potrebi staviti da se malo zagreje, kako bi se lakše otopio, ali voditi računa da ne provri. Prohladiti, pa preliti preko do ivica kalupa, staviti u frižider da odstoji nekoliko sati kako bi se dobro stegao. Sutradan skinuti obruc i tortu ukrasiti po želji šlagom i kupinovim sokom.
Komentari 0
ostavi komentar