Kuhinjica
24. 01. 2020. 07:07 0
Vitaminska obrok salata
Tanjir pun boja ...
Potrebni sastojci:
Pileći file (oko 150g)
Kašika maslinovog ulja
1/2 šolje kuvanih leblebija
4 kašike sirove kinoe
Par cvetova brokolija
Šaka crvenog kupusa
Šaka rukole
2 kašike nara
Kocka feta sira
Začini za piletinu: Morska so, biber, kurkuma
Ostali začini: Beli luk u prahu, crvena paprika
Par lomljenih oraha
Sastojci za dresing:
2 kašike maslinovog ulja
Kašikica meda
2 kašike soka od limuna
Prstohvat morske soli
Prstohvat ljute tucane papričice
+prepečene semenke bundeve, suncokreta i susam (po želji)
Kinou skuvati u blago posoljenoj vodi, a brokoli obariti.
Meso iseći na kockice i začiniti. U tiganj sipati maslinovo ulje i dodati piletinu. 5 minuta pred kraj pečenja dodati leblebije i obareni brokoli. Dodati po 1/2 kašikice belog luka u prahu, crvene paprike, malo limunovog soka, izmešati i ostaviti na tihoj vatri još 5-6 minuta.
Za dresing izmešati sve navedene sastojke.
Na tanjir prvo staviti rukolu, crveni kupus, kinou, malo dresinga, pa leblebije sa mesom i brokolijem i odozgo kockice feta sira, nar, orahe, prepečene semenke i ostatak dresinga.
Sve izmešati.
Prijatno! :)
P.S. Umesto kinoe možete da stavite, na primer, proso ili testeninu.
Komentari 0
ostavi komentar