Kuhinjica
21. 01. 2020. 07:08 0
Ukusne sarmice sa keljom
Kelj je pun vlakana, omega 3 i 6 masnih kiselina, gvožđa, kalcijuma... A ove sarmice ćete obožavati.
Potrebni sastojci: (4 porcije)
500g mlevenog mesa
Glavica kelja
Crni luk
Čen belog luka
2 šargarepe
5 punih kašika pirinča
Kašika ulja od koštica grožđa (ili ulje koje inače koristite)
Začini: Morska so, biber, crvena paprika
Po želji list celera.
Priprema:
Listove kelja oprati i kratko blanširati u blago posoljenoj vodi. Izdinstati crnu luk. Kada omekša dodati sitno seckanu šargarepu. Nastaviti dinstati još par minuta i skloniti sa vatre. Potom dodati meso, sitno seckani beli luk, začine i pirinač. Dobro izmešati.
Blanširane listove kelja puniti sa smesom od mesa i savijati ih kao sarmice. Staviti u veću šerpu i naliti sa 2 čaše vode. Vodu dodavati po potrebi, ukoliko se desi da ispari. Dodati po želji list celera i kuvati oko sat vremena na umerenoj temperaturi.
Prijatno!
Komentari 0
ostavi komentar