Kuhinjica
13. 11. 2019. 09:15 0
Neobične lazanje za tili čas
Neobične lazanje koje ćete praviti iznova i iznova!
Potrebno je:
Za palačinke:
500 mil mleka
malo soli
1-2 jaja
brašno
ulje
Za nadev:
100 gr suvih kobasica
50 gr suvog vrata
1 kašika brašna
300 ml mleka
1 čen beloga luka
ulje
so, biber
origano
bosiljak
peršunov list
Priprema:
Umutiti jaja, mleko, brašno, malo ulja, i soli i umutute redje testo za palačinke. Peći u tiganju. Kobasice i suvi vrat iseći na sitne kockice i ispržiti u tiganju. U istom tiganju kasnije na ulju nalo propržiti kašiku brašna na ulju dodati izgnječen beli luk i mleko pa dobro umututi da nema grudvica. Skloniti sa šporeta pa u njega ubaciti so, biber, origano, bosiljak , peršunov list i ispržene kobasice i sve izjednačiti .
U manji pleh koji ste obložili pek papirom na dno staviti jednu palačinku i dve kašike nadeva, zatim palačinku i opet nadev koji razvučete po celoj površini palačinke.Tako do utroška nadeva. Na kraju staviti palačinku odozgo, malo nadeva i narendanu mocarelu.
Peći na 200 stepeni C oko 30 min.
Služiti toplo. Prijatno!
Komentari 0
ostavi komentar