Kuhinjica
11. 11. 2019. 08:45 0
Špagete kakve niste jeli
Mnogima kada pomisle na brzinski ručak ili večeru, prvo na pamet pada pasta. Ovaj obrok se sprema brzo, lako i jednostavno, a ujedno je i preukusno i što je najbitnije zdravo.
Potrebni sastojci: (1 porcija)
Oko 100g špageta
10-15 komada cherry paradajza
Šaka blitve
100-150g pileći file
Crni luk
2 čena belog luka
2 kašike maslinovog ulja
Morska so i biber
Tahini sos:
Kašika tahinija
Sok od pola limuna
Prstohvat morske soli
1/4 kašikice aleve paprike
2-3 kašike vode
Priprema:
Skuvati špagete prema uputstvu, a belo meso iseći na kockice, posoliti, pobiberiti, ispeći, te ga odložiti sa strane.
U dubljem teflonu, na maslinovom ulju, propržiti seckani crni luk. Dodati cherry, posoliti, blago pobiberiti i pustiti da se krčkaju dok luk poptuno ne omekne.
Blitvu iseći na krupno i dodati paradajzu. Kada blago i blitva omekša, dodati sitno seckani beli luk. Ostaviti da se dinsta na tihoj vatri dok blitva potpuno "ne uvene."
Dodati kockice piletine, tahini sos i na kraju umešati špagete. Servirati sa svežim bosiljkom, mladim sirom ili po želji.
*Za tahini sos, navedene sastojke dobro izmešati.
Ukoliko želite laganiju večeru, možete napraviti i bez mesa, nema greške! Prijatno!
Komentari 0
ostavi komentar