Kuhinjica
31. 10. 2019. 07:13 0
PRSTE DA POLIŽEŠ: Bogati uštipci sa tikvicama
Ukusno i brzo se pravi, ove uštipke ćete prosto obožavati.
Potrebni sastojci:
Manji ljubičasti luk
1/4 šolje seckane slaninice
Srednja tikvica
3 kašike žutog kukuruznog brašna
2 jaja
Začini: Morska so, biber
Dodaci:
Paradajz
Krastavac
Feta sir sa susamom
Tahini preliv (1 puna kašikica tahinija, sok od 1/3 manjeg limuna, 2-3 kašikice vode)
Semenke bundeve
Suncokret
Seckani peršun
Priprema:
Luk iseći na sitne kockice i dodati ga na suv teflon zajedno sa slaninicom. Peći na srednjoj temperaturi, sve dok se luk ne karamelizuje. Nije potrebno stavljati dodatnu masnoću, jer će je pustiti. Tikvicu izrendati i dobro je ocediti od vode.
Umutiti jaja, dodati im ocedjenu i izrendanu tikvicu, brašno i so i biber po ukusu. Dobro promešati, te dodati karamelizovani luk sa slaninicom. Peći na istom tiganju na umerenoj temperaturi, 3-4 minuta sa obe strane.
Servirati na tanjir sa povrćem, fetom, semenkama i tahini prelivom.
Prijatno!
Komentari 0
ostavi komentar