Korona

Direktno.rs

30. 09. 2020. 20:00 0

Skok broja zaraženih, Trstenik uveo vanrednu situaciju

Opština Trstenik je odlučila da ponovo uvede vanrednu situaciju, jer je zabeležen skok zaraženih koronavirusom. Od 11 novoobolelih u čitavom Rasinskom okrugu, deset osoba je iz opštine Trstenik.

Ispitivanjem kontakata obolelih, dokazano je prenošenje bolesti u kafićima, a zabeleženo je i nepoštovanje propisanih preventivnih mera kod građanstva.

Predsednica opštine Milena Turk kaže da su, na osnovu izveštaja Zavoda za javno zdravlje o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji na teritoriji Trstenika, doneli odluku o proglašenju vanredne situacije u opštini Trstenik.

- Do danas, na teritoriji naše opštine registrovano je 109 pacijenata obolelih od Kovida 19. Doneli smo odluku o proglašenju vanredne situacije i preduzeli posebne mere kako bismo sprečili dalje širenje virusa - rekla je Turk, i zamolila sve stanovnike ovog grada da se pridržavaju propisanih mera, kako bi se što pre izborili sa epidemijom.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Kruševac, u zadnja 24 sata potvrđena su tri novozaražena, a među njima dvoje iz opštine Trstenik i jedna osoba iz Kruševca.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati