Korona

30. 09. 2020. 15:10 2

"Tužilaštvo da postupi po Konovom priznanju o lažiranju podataka broju umrlih"

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović ocenio je da je priznanje epidemiologa dr Predraga Kona da je od sredine juna umrlo tri puta više ljudi od koronavirusa u odnosnu na zvanične podatke dovoljno za pokretanje krivičnog postupka protiv članova Kriznog štaba na čelu sa Aleksandrom Vučiće.

- Javno pozivam Državno tužilaštvo da odmah postupi po priznanju počinjenog krivičnog dela jer će u suprotnom i sami biti odgovorni za nepostupanje po zakonu. Ako je Кrizni štab bio samo konsultativno telo njegovi članovi treba da se izjasne ko je skrivao podatke i da li je to državni vrh - ističe Veselinović.

On dodaje da je ova izjava dokaz da je režim svesno ugrozio živote mnogih.

- Izjava Predraga Кona je validan dokaz da je režim krio broj obolelih i umrlih pred lažne izbore koji su održani 21. juna 2020. i da su svesno, krijući istinu, ugrozili živote mnogih. Кrijući podatke i nakon 21. juna prikrili su i posledice, odnosno broj obolelih i umrlih koji su značajnim delom uzrokovane prikrivanja podataka u vremenu pre održavanja lažnih izbora - dodaje.

Veselinović je izjavu Kona da je potrebno dva meseca kako bi se utvrdsio broj umrlih ocenio tragikomičnom.

- Tragokomične su izjave istog člana Кriznog štaba da je potrebno i dva meseca da bi se utvrdio stvarni broj umrlih. Nije poznato u medicinskoj nauci da se za konstataciju smrti čeka 60 dana. Do sada je režim imao inventivnije načine da prikrije neistine ali je važno da Tužilaštvo odmah reaguje vezano za ovo priznanje o lažiranju podataka - zaključuje Veselinović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati