Korona

30. 09. 2020. 12:46 19

NEMA KRAJA BAHATOSTI Lončar novinarki: Draže bi vam bilo da ima što više mrtvih

Reagujući na izjavu doktora Predraga Kona da podaci pokazuju da je u Beogradu do kraja juna bilo tri puta više mrtvih od kovida-19 nego što je zvanično objavljeno, ministar zdravlja Zlatibor Lončar obratio se novinarki rečima da mu je jasno da joj smeta jedan od najboljih rezultata koji Srbija ima.

 

- Kon je lepo obrazložio da tu ima nečega što nije ušlo u sistem, nečega što nije prijavljeno ili bilo šta, ali smo krajnje razjasnili da ne postoji nijedna stvar koja je prijavljena, za koju smo znali, a da nije objavljena. Ali sada postoji dodatna analiza, i ono što sam vam ja rekao - da li će neko i nekada uspeti da vam odgovorno tvrdi zbog čega je neko umro? Ne, neće, sad da vam kažem! Iz kog razloga? Jer jedino ko može da vam kaže razlog smrti, to je kada se uradi obdukcija, a nijednom od tih pacijenata nije urađena obdukcija - kazao je Lončar odgovarajući odgovarajući na pitanja na današnjoj konferecniji za novinare.

 

- Ja vas razumem da vam ne odgovara ovaj rezultat, i to mi je sasvim u redu, da se teško navikavate na taj rezultat. Vi ne možete da se naviknete da je Srbija jedna od najboljih sa rezultatima. I žao mi je što kao da vam je draže da ima što više mrtvih. Nama, mi se ovde svi borimo da bude što manje mrtvih, i da bude što više preživelih i zdravih - poručio je ministar zdravlja.

Podsetimo, epidemiolog Predrag Kon je izjavio, gostujući sinoć u Pregledu dana NewsMax Adria, da je prema njegovom istraživanju na osnovu podataka iz Gradskog zavoda za javno zdravlje, od marta do juna, bilo tri puta više smrtnih slučajeva nego što je sistem prikupio i što je zvanično objavljeno, odnosno nego što je pismeno prijavljeno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Tatin auto

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati