Korona

Direktno.rs

30. 09. 2020. 09:43 8

"Očekuje se veliki broj zaraženih u novembru"

Trenutno imamo dobru epidemiološku situaciju i očekujemo da tako bude i u oktobru. Međutim, u novembru, kada dođu hladniji dani, neminovan je skok broja zaraženih od korone. Od našeg opreza zavisi koliko će to biti i zato smo odlučili da i dalje ne dozvoljavamo velika okupljanja i da samo postepeno ublažimo mere - kaže epidemiolog Branislav Tiodorović.

Krizni štab doneo je odluku kojom se ugostiteljskim objektima produžava rad do 23 časa, umesto do 21 kako je važilo dosadašnje pravilo. Razlog je jesenje vreme i potreba da se omogući ugostiteljima produženi rad koji se razlikovao od rada bašta.

Iako je epidemiološka situaciji u Srbiji povoljna, razmatralo se i popuštanju mera kada su manifestacije u pitanju, međutim od toga se ipak odustalo.

Epidemiolog i član kriznog štaba za suzbijanje infekcije Covid-19, prof. dr Branislav Tiodorović izjavio je da je procenjeno da jedino ova mera može biti relaksiranija, ali uz napomenu da svaki ugostitelj mora striktno voditi računa da gosti poštuju propisane mere.

- S obzirom na to da počinju hladni dani, ljudi će biti sigurno više u ugostiteljskim objektima unutra, a ne spolja, odlučeno je da se produži radno vreme do 23, a ne do 21 kako je bilo propisano za zatvoreni prostor.

Važno je istaći da sve što radimo moramo da radimo vrlo oprezno, da ne napravimo neku grešku kao što se dogodilo onima koji su bili u nekom periodu veoma dobri, kao Česi, Nemci, Island - naglašava Tiodorović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati