Korona

Direktno.rs

16. 09. 2020. 14:11 6

Đilas odgovorio Brnabićki: Nadam se da govorite istinu

Predsednik Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas, odgovorio je predsednici Vlade Republike Srbije, Ani Brnabić, povodom spora vlasti i opozicije u vezi vakcine protiv Kovid-19.

Odgovor predsednika SSP Ani Brnabić prenosimo u celosti:

- Mi smo od Evropske komisije 15. septembra dobili zvaničan dopis u kome se konstatuje da Srbija nije deo programa COVAX Facility (globalni pristup Kovid -19 vakcini), kojom upravlja Globalna alijansa za vakcine i imunizaciju u saradnji sa Svetskom zdravstvenom organizacijom. Za finansiranje programa koji treba da omogući zemljama sa malim i srednjim prihodima pristup vakcini, Evropska unija je izdvojila više milijardi evra. U istom dopisu EU nas ohrabruje da uzmemo učešće u programu koji treba da obezbedi građanima Srbije bezbednu vakcinu i u kome su 44 zemlje sveta, uključujući Severnu Makedoniju i Crnu Goru. Informacija koju ste saopštili, i po kojoj se i Srbija priključuje ovom programu 18. septembra, izuzetno je dobra vest za sve naše građane. Nadam se da je istinita - rekao je Đilas.

Podsetimo, Ana Brnabić je danas na svom Tviter profilu napisala da je "za žaljenje" što globalni problem - pristup stanovništva bezbednoj vakcini protiv korone, naša opozicija "koristi za unutrašnju političku borbu", te da je opozicija nekompetentna i neinformisana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati