Korona

[ Izvor: Beta ]

10. 09. 2020. 12:30 1

Od početka škole zaraženo koronom petoro učenika u Kragujevcu

Od početka školske godine korona virus je potvrđen kod petoro učenika iz četiri škole u Kragujevcu koje su preduzele mere pojačane dezinfekcije i obavezno nošenje maski u učionicama.

Prema informaciji koju je Beta dobila u Školskoj upravi i Institutu za javno zdravlje Kragujevac, na COVID-19 su pozitivna dva učenika Osnovne škole "Vuk Karadžić", i po jedan osnovac iz škola "Natalija Nana Nedeljković" i "Moma Stanojlović".

Juče je infekcija koronavirusom potvrdjena i kod jednog učenika četvrtog razreda Prve kragujevačke gimnazije. Svi ovi učenici i članovi njihovih porodica su izolovani.


Epidemiolog Instituta za javno zdravlje dr Predrag Delić je rekao da su u ovim školama preporučene mere pojačane dezinfekcije učionica, podova, radnih površina, kvaka i drugih metalnih predmeta. Obavezno je i nošenje maski u toku predavanja.

On je rekao da su to najblaže mere za  pojavu pojedinačnih slučajeva infekcije i da su u zavisnosti od zahvaćenosti školske populacije predviđene i opsežnije mere koje podrazumevaju isključivanje odeljenja iz nastave, čitave smene, odnosno cele škole.
- Mi u ovom trenutku nemamo nekih veći iskakanja i za sada je situacija pod kontrolom - rekao je Delić portalu Glas Šumadije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati