Korona

[ Izvor: Beta ]

10. 09. 2020. 09:26 2

Lekar iz "Mišovića": Pacijent od 22 godine u teškom stanju

Zamenik direktora Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović" Predrag Savić izjavio je danas da je u toj ustanovi trenutno zbrinuto 70 zaraženih korona virusom, od kojih je 20 u teškom opštem zdravstvenom stanju.

"Desetoro je u jedinici za intenzivno lečenje, četvoro je intubiranih, a ostali su priključeni na neinvanzivnu ventilaciju", kazao je Savić za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Savić je rekao da ta ustanova, koja je u kovid sistemu od 22. marta, nije rasterećena jer je isti broj dnevnih otpusta i prijema pacijenata.

Naveo je da je prosek starosti hospitalizovanih iznad 70 godina, ali da ima i mlađih ljudi te je dodao da se jedna dvadesetdvogodišnja osoba nalazi u teškom stanju.

Savić je za RTS kazao da se tek očekuje da se pojave slučajevi zaraze koronavirusom sa letovanja, a da su trenutno zbrinuti zaraženi u Srbiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati