Korona

Direktno.rs

18. 08. 2020. 10:21 8

PODACI GA DEMANTUJU Kon: Broj od 100 novoobolelih nije realan

Jučerašnji podatak da je u Srbiji još 100 osoba zaraženo koronavirusom je značajan i ohrabrujući, ali se čini da nije potpuno realan jer se nedeljom manji broj građana javlja u kovid ambulante - izjavio je epidemiolog Predrag Kon i time dodatno podgrejao sumnje svih onih koji su se začudili kako je moguće da za jedan dan broj novoobolelih padne za više od 110.

Kon, koji je član Kriznog štaba, rekao je za TV Prva da se očekuje da broj novozaraženih bude između 100 i 200.

- Virus je još prisutan i on uvek traži put prenosa na drugu osobu jer je to njegov način opstanka - istakao je Kon i ponovo ukazao na važnost nošenja maski i držanja fizičke distance, jer je to dalo rezulatate.

Kon je naglasio da se u Evropi povećava aktivnost virusa i da to moze da se desi i u Srbiji.

Zanimljiva je, međutim, izjava Kona o broju novoobolelih koja je vrlo kontradiktorna. Epidemiolog tvrdi da je se nedeljom javlja manji broj građana u kovid ambulante i da podaci zbog toga pokazuju da je "samo" 100 novozaraženih.

Međutim, podaci o broju testiranih ga demantuju, bar kada je u pitanju dan ranije. Naime, u momentu kada je ustanovljeno da od koronavirusa boluje još 100 osoba, testirane su 7.352 osobe.

Dan ranije, testirano je 6.559 uzoraka, a pozitivno je bilo 211 osoba.

Do sada smo viđali mnogobrojne kontradiktorne izjave članova Kriznog štaba, od najsmešnijeg virusa u istoriji čovečanstva, do toga da nam preti italijanski i španski scenario, zatim da je virus oslabio, a onda da su građani krivi za, kako kažu, drugi pik prvog talasa epidemije.

Sada su počeli da daju diskutabilne izjave o broju testiranih i obolelih, a došli su i do momenta kada ni sami ne veruju u to koliko ima zaraženih i potencijalno novoobolelih osoba.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati