Korona

[ Izvor: 021.rs ]

04. 08. 2020. 15:04 0

Još jedna opština proglasila vanrednu situaciju zbog korone

Opština Sremski Karlovci proglasila je vanrednu situaciju zbog širenja koronavirusa i sprovođenja operativnih mera zaštite i spasavanja.

Na osnovu odluke o proglašenju vanredne situacije doneta je i naredba o zabrani okupljanja na javnim mestima više od deset ljudi, zabrani korišćenja otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara, zabrani organizovanja svečanosti, sportskih i drugih zabavnih manifestacija, kao i ograničenju radnog vremena ugostiteljskih objekata u zatvorenom delu objekta do 21 čas, a u otvorenom do 23 časa, piše portal 021.rs.

U ugostiteljskim objektima broj gostiju za jednim stolom se ograničava na dva, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova. Obavezno je i nošenje maski u svim ugostiteljskim objektima, i u zatvorenom i na otvorenom. Ugostiteljski objekti dužni su da obezbede sredstva za dezinfekciju ruku na svakom stolu.

Maske su obavezne i u trgovinskim objektima, na pijaci i na radnom mestu u zatvorenom. Nošenje maske obavezno je na otvorenom za hronične bolesnike.

Zaključno sa 3. avgustom u Opštini Sremski Karlovci obolelo je ukupno 43 građana, a stopa novoobolelih iznosi od 516,2 na 100.000 građana.

Trenutno su 22 aktivna slučaja u opštini Sremski Karlovci koji generišu prevalenciju (stopa ukupno obolelih unutar jednog dana) od 264,1 na 100.000 građana.

Uslov za proglašenje vanredne situacije u opštini je prevalencija aktivnih slučajeva iznad 100 na 100.000 stanovnika u opštini sa više od 30.000 stanovnika, odnosno više od 200 na 100.000 stanovnika u opštini sa manje od 30.000 stanovnika.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati