Korona

[ Izvor: Mediji ]

31. 07. 2020. 20:34 36

Kisić: Prva ću stati u red da primim vakcinu!

Kada se radi o tome da li bi trebalo primiti vakcinu ili ne, prva bih sa svojom porodicom stala u red za takvu vakcinu, jer se podrazumeva da će se poštovati maksimalan stepen bezbednosti i efektivnosti - rekla je epidemiolog i član Kriznog štaba, dr Darija Kisić Tepavčević.

- Postoje makar dve kompanije, koliko ja znam, koje su započele treću fazu kliničkog istraživanja, koje se radi na velikim uzorcima ispitanika. Ono što je važno je da nijedna vakcina ne može da bude u upotrebi u našoj zemlji ukoliko nije maksimalno bezbedna i sa visokim stepenom efektivnosti - dodala je ona.

Kisić je navela da su od početka epidemije sve informacije iznošene javno te da su mediji važni zbog prenošenja poruka i promovisanja prevencije. Ona je dodala da se mnogo toga što se tiče bolesti promenilo od početka pandemije, ali da su mere ono što je ostalo isto.

Kako je rekla, mere su od samog početka bile pre svega usmerene ka starijoj populaciji jer se znalo da te osobe najviše napada.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 36

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati