Korona

[ Izvor: Beta ]

31. 07. 2020. 13:13 0

Vanredna situacija u Beloj Palanci zbog rasta zaraženih koronom

Štab za vanredne situacije Bele Palanke proglasio je vanrednu situaciju na teritoriji opštine zbog "značajnog" povećanja broja novoinficiranih koronavirusom.

U toj opštini je ograničen rad svih ugostiteljskih objekata do 23 sata, u parkovima i na drugim javnim površinama neće biti dozvoljeno okupljanje više od pet osoba na jednom mestu, uz korišćenje zaštitnih sredstava i obaveznu fizičku distancu od jednog i po metra.

Po poslednjim podacima pirotskog Zavoda za javno zdravlje, na teritoriji Pirotskog okruga je od testiranih 25 uzoraka, prisustvo virusa potvrđeno u dva slučaja. 

Danas su testirane još 32 osobe čiji su uzorci poslati na analizu. 

Na Grudnom odeljenju Opšte bolnice u Pirotu leči se sedam pacijenata, za koje se sumnja da su inficirani, dok je u niškom Kliničkom centru hospitalizovano šest osoba iz Pirotskog okruga, i to tri iz Bele Palanke, dve iz Pirota i jedna iz Babušnice.

Ostali oboleli kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa su u kućnoj izolaciji, kao i članovi njihovih porodica, a dve trećine obolelih u Pirotskom okrugu je izlečeno u prethodna dva meseca. Po ocenama nadležnih, epidemiološka situacija u Pirotu je i dalje nepovoljna, ali stabilna i pod kontrolom. 

Smanjen je broj pregleda u kovid ambulanatama u Pirotu i Beloj Palanci, pri čemu prvi pregledi čine oko 30 odsto svih pregleda, a kontrolni oko 70. 

Od početka epidemije prisustvo virusa potvrđeno je kod 329 osoba iz Pirotskog okruga. Do sada su od posledica infekcije u okrugu preminule 22 osobe a uzorkovano je 2.987 briseva.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati