Korona

Direktno.rs

17. 07. 2020. 10:17 2

"Poštovani predsedniče, našem zdravstvu dajemo pomen"

Moj tata ima 78 godina i tešku anemiju. Operisao je dva raka: grlo pre 30 godina i debelo crevo prosle godine. Ima unutrašnje krvarenje i pored četiri doze krvi u poslednje četiri nedelje kks mu se ne popravlja. Neophodna mu je krv da bi mogao da funkcioniše - požalila se jedna građanka na svom Tviter nalogu.

 

Kako je navela, u Domu zdravlja su mu dali uput za Institut za transfuziju krvi, a nisu znali da Institut to ne radi od januara.

- Institut kaže idite u Dragiše Mišović. Oni su, gle čuda, kovid bolnica. Nekako, daju mu krv na VMA. Ali, od jutros ni oni više ne daju krv. Kažu, idite u Urgentni. U Urgentnom kažu - mi ne dajemo krv. Sve stažista do stažiste koji kad im kažem da ima hemoglobin 67 kažu - pa šta, imao sam i ja 80??!!?? Sve do sada smo ga lečili privatno i svi su rekli da je životno ugrožen, ali u Urgentnom to ne misle - napisala je ona.

Prema njenim rečima, hematolog iz Urgentnog pozvao je direktora Kliničkog centra, jer oni nisu jedini slučaj!

- Dogovoreno je da nijedna klinika koja nije kovid ne daje krv teškim bolesnicima. Onkološki pacijent koji nema štitnu žlezdu i ima stomu, izuzetno slab i nervozan, a sestra me pita zašto on histeriše. Pa kako da ne poželim da joj je*** milosnu majku - očajna je ova tviterašica.

- I sad čujem, naš dragi predsednik kaže zdravstvo funkcioniše, samo dođete i sve će biti rešeno. Ne bih rekla, poštovani predsedniče da naše zdravstvo funkcioniše, već da mu dajemo pomen. Da je totalan kolaps i rasulo. Ozbiljne pacijente leče stažisti koji ne znaju ništa - navela je ona.

Kako kaže, na kraju su im izašli u susret da njen otac danas dobije krv.

- Hej, izašli u susret i to zahvaljujući dvojici divnih profesora. Za svaki sledeći put svi sležu ramenima i kažu "snalazite se". Tužnije ne može biti. Ali, nema predaje - rekla je ona.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati