Korona

[ Izvor: RTS ]

08. 07. 2020. 13:21 0

"Ogroman priliv pacijenata, ne znam koliko ćemo izdržati"

Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Srbije nalaze se 92 pacijenta sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. Dr Ivana Milošević, zamenica direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije, kaže za RTS da su u poslednja 24 časa u bolnice širom Beograda primljena 144 bolesnika.

Ivana Milošević je, gostujući u Dnevniku RTS-a, navela da je tokom poslednja 24 sata pregledano 320 bolesnika, oko 100 u toku noći. 

"Za poslednja 24 sata u bolnice širom Beograda primljena su 144 bolesnika, u Infektivnu kliniku 12. To znači da smo primili celu Infektivnu kliniku, cele njene kapacitete u roku od 24 sata. Ogroman je priliv pacijenata", izjavila je Miloševićeva. 

Navodi da otkad je ovo počelo, zdravstveni radnici su prvi put ozbiljno zabrinuti.

"Sa ovolikim prilivom bolesnika pitanje je koliko ćemo moći da izdržimo. Zato apelujem na sve vaše gledaoce da se maske nose", istakla je Miloševićeva.

Ističe da je na intenzivnoj nezi Infektivne klinike 15 bolesnika, na raspiratorima 11, šest na invazivnoj, a pet na neinvazivnoj ventilaciji.

"Svi bolesnici i oni koji su na invazivnoj i neinvazivnoj su potencijalno životno ugroženi. Ima puno mladog sveta, imali smo jednog bolesnika u dubokoj starosti. Pažnju moraju da obrate svi", naglasila je Miloševićeva.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati