Korona

Direktno.rs

07. 07. 2020. 10:05 18

"Uvešćemo karantin ako pukne zdravstveni sistem"

Situacija nije dramatična, već nepovoljna. Ona se ipak stavlja na kontrolu. Karantin je poslednja mera u slučaju da dođe do kolapsa zdravstvenog sitema - izjavio je epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon govoreći o situaciji sa koronavirusom u Srbiji.

Kon izjavio je da je epidemiološka situacija u Beogradu nepovoljna i da u ovom trenutku nema naznaka da se ona popravlja.

Član Kriznog štaba je, gostujući na televiziji Prva, napomenuo da je se efekti obaveznog nošenja zaštitnih maski očejuju tek krajem ove i li početkom naredne nedelje. On je napomenuo da je nošenje maski zamena za "zaključavanje".

- Efekti će se videti ukoliko građani shvate važnost nošenja maski - kaže on.

Dodao je da se se na dnevnom nivou u Beogradu u kovid ambulante javi više od 3.000 pacijenata. Naveo je i da je infekcija registrovna u 11 predškolskih ustanova i tri privatna vrtića.

Govoreći o sveukupnoj epidemiološkoj situaciji, rekao je da nije dobro da se za odluke čeka predsednik.

Na pitanje kada se uvodi karantin, Kon je odgovorio: Uvešćemo karantin ako pukne zdravstveni sistem.

- Situacija nije dramatična, već nepovoljna. Ona se ipak stavlja na kontrolu. Karantin je poslednja mera u slučaju da dođe do kolapsa zdravstvenog sitema. Mi nismo blizu toga, prave se dodatni kapaciteti npr. u Areni. Zamena za zaključavanje i policijski čas je nošenje maski. Tada virus nema gde da se prenese. Isti je rezultat kao zaključavanje, samo se život dalje nastavlja. Epidemoiolozi ne smeju da predlažu mere koje su nesprovodive. Život sa koronom mora da se nastavi, ali bez straha, jer masku nosimo svi - istakao je Kon.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati