Korona

[ Izvor: Južne vesti ]

06. 07. 2020. 15:45 2

Pacijenti bacaju stvari kroz prozor! Lekari: Širite zarazu

Sigurnosne kamere su protekle nedelje četiri ili pet puta snimile porodice koje ispod prozora Klinike za plućne bolesti u Nišu uzimaju stvari koje im njihovi najbliži, koji se od korone leče na klinici, bacaju kroz prozor. Lekari upozoravaju da se to ne radi, jer je potencijalno širenje zaraze.

Na snimku se vidi kako dvoje ljudi prilazi zgradi Pulmologije i prihvata stvari koje neko baca odozgo.

Ovakva scena, kažu lekari, viđena je više puta prošle nedelje, a direktor Klinike za kardiohirurgiju Dragan Milić, koja se graniči sa Pulmologijom, apeluje na građane da to ne rade.

- Ovo nije prvi put da smo videli kako kovid pacijenti svojim porodicama bacaju stvari koje su apriori infektivne, imaju kovid. Članovi porodice sakupljaju te stvari sa kovidom, oni su u opasnosti, a zatim sedaju na klupu. Virus se tako širi, a KC može da bude rezervoar za širenje bolesti. Apelujem na pacijente i njihove porodice da zaštite i sebe i druge - kaže Milić.

Ovim ugrožavaju i sebe i svoje najbliže i sve u KC Niš, pojašnjava doktor, jer na taj način pospešuju kontaminaciju.

- Ne postoji Krizni štab, struka ili edikacija koja će pomoći ako sami ne pomognemo i ne ponašamo se odgovorno - zaključuje Milić.

Podsetimo, Klinika za plune bolesti je jedna od za sada dve koivd bolnice u Nišu, a uskoro će to postati i četvrti i peti sprat nove zgrade KC Niš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati