Korona

06. 07. 2020. 15:06 1

U Novom Sadu 60 obolelih od Kovida za dva dana

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine, u poslednja 24 sata u Vojvodini su registrovana 92 nova slučaja obolelih od kovida-19.

U Novom Sadu je od petka do danas registrovano 60 obolelih. Institut navodi da je prošle nedelje zabeležen značajan porast broja zaraženih - u Vojvodini su registrovana 433 nova slučaja, od kojih je više od polovine u Novom Sadu.

Podsetimo da se iz saopštenja Instituta vidi da je za nedelju dana u Novom Sadu zabeleženo oko 230 novozaraženih i da ima oko 350 aktivnih slučajeva.

U saopštenju Instituta kaže se da je, od početka epidemije u Srbiji u martu, pa do 5. jula, u Novom Sadu registrovano 600 slučajeva potvrđenih PCR testom, dok je u istom periodu u Vojvodini registrovano ukupno 1.783 slučaja. Koliki je rast poslednjih sedam dana govori i podatak da je od marta do 30. juna u Novom Sadu registrovano 369 slučajeva, a u Vojvodini 1.382.

Pored Novog Sada i Južnobačkog okruga, veći broj obolelih registruje se u Sremskom i Severnobačkom okrugu, a potom u Srednjebanatskom i Južnobanatskom okrugu. Manje obolelih registruje se i u Severnobanatskom i Zapadnobačkom okrugu. Dominantan uzrast obolelih u ovom trenutku je 20 do 40 godina, navodi Institut.

U saopštenju se kaže da je epidemiološka situacija u Vojvodini u ovom trenutku nesigurna sa tendencijom pogoršanja.

Epidemiološka ispitivanja ukazuju da su obolevanju kod najvećeg broja slučajeva dopirinela okupljanja, poput organizovanih proslava, svadbi, zabava i slično. Ovim skupovima je prisustvovao veći broj ljudi i ostvarivan je veliki broj bliskih kontakata u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom bez korišćenja zaštitne maske. Time  su stvoreni svi uslovi za masovnije prenošenje bolesti", navode u Institutu.

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati