Korona

Direktno.rs

04. 07. 2020. 12:38 2

"Da li Kraljevo čeka novopazarski scenario?"

Epidemioloska situacija u Kraljevu postaje zabrinjavajuća, a broj obolelih građana raste iz dana u dan. Građani prate zdravstvenu situaciju u Novom Pazaru i ne mogu da se ne zapitaju da li i Kraljevo čeka novopazarski scenario - piše Milica Aleksić iz Stranke slobode i pravde u Kraljevu.

Činjenica je da je nestabilna epidemiološka situacija posledica neodgovornog ponašanja gradske vlasti koja je u jeku epidemije Covida 19 dozvolila organizovanje masovnih okupljanja.

Građani su sve vreme dobijali kontradiktorne i polovične informacije. Postavlja se pitanje da li je organizovanje predizbornih skupova, tribina, izbora, koncerta na glavnom gradskom trgu i čitavog niza drugih manifestacija moglo da se odloži i na taj način sačuva zdravlje građana?

Ovih dana broj obolelih u Kraljevu raste a lokalna vlast ne reaguje, dozvoljen je rad bazena u okolini Kraljeva na kojima su svakodnevno velike gužve koje nesumnjivo doprinose širenju zaraze. Gradski krizni štab kao da ne vidi redove bolesnih i očajnih građana koji pod temperaturom stoje satima ispred kovid ambulante čekajući na red da budu pregledani i testirani. 

Stranka slobode i pravde u Kraljevu poziva gradske čelnike da se ponašaju odgovorno u interesu građana i sprovedu adekvatne mere zaštite, neophodno je da građani dobiju istinite informacije o situaciji u gradu.

Takođe obaveštavamo građane da će se narednih dana potpisivati Peticija podrške za prijavu protiv odgovornih za širenje epidemije i ugrožavanje bezbednosti građana u organizaciji Stranke slobode u pravde Kraljevo. Ova Peticija je vid podrske Mariniki Tepić i advokatu Vladimiru Todoriću koji su 30.6. 2020. podneli krivičnu prijavu protiv Ane Brnabić, dr Zorana Gojkovića, dr Darije Kisić, dr Branimira Nestorovića i dr Predraga Kona za Teško delo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 u vezi sa članom 278 Krivičnog zakonika Republike Srbije.                                            

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati